23948sdkhjf

Alle unge er velkomne - også studenterne

Det er vigtigt for både samfundsøkonomien og virksomhederne inden for byggeri, anlæg og industri, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Og det gælder alle virksomheder uanset deres størrelse og unge uanset deres alder og uddannelse.

DI og Dansk Metal har foreslået et forslag om, at flere unge, også dem med en studentereksamen, bør vælge en erhvervsuddannelse. Dansk Håndværk læser og tolker det forslag forkert.Nye studieretninger
Forslaget tager til efterretning, at realiteten er, at mange unge ønsker at gå i gymnasiet. Det kan man synes om eller ej, men som en konsekvens af realiteten, arbejder vi for, at en større andel af studenterne vælger en erhvervsuddannelse, når de har fået huen på.

Derfor foreslår vi, at der kommer studieretninger i gymnasiet, som viser studenterne klarere vej til de tekniske erhvervsuddannelser og videregående uddannelser.

I vores indsats for at rekruttere til erhvervsuddannelserne er der tale om et "både og", ikke "enten eller". Vi synes da også, at det vil være hensigtsmæssigt, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse direkte fra folkeskolen, men så har det for lange udsigter at få nok lærlinge og elever.

Derfor er vores indsats med både-og til gavn for alle, både studenterne, og små og store virksomheder.

Lad mig i samme omgang nævne, at over halvdelen af medlemsvirksomhederne i DI har under 10 ansatte, så at DI skulle modarbejde de små virksomheders interesser er helt i skoven.

Dansk Byggeri er lagt sammen med DI netop for at kunne sikre, at både de små og de store virksomheders interesser varetages.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125