23948sdkhjf

Vikingerne indtager Aarhus - igen

Teknikskabe til lyskryds er ikke kendt for at pynte i byrummet eller gøre os klogere på historien, men sådan bliver det i fremtiden. Siden sidste år har vikingerne hjulpet fodgængere over 17 lyskryds i Aarhus Midtby. Inden længe bliver der sat vikingehistorier op ved lyskrydsene.

- Aarhus er en af Danmarks ældste byer og gemmer på mange gode historier. Vi vil gerne blive endnu bedre til aktivt at kommunikere byens historie i bybilledet. Derfor glæder jeg mig til, at aarhusianere og turister kan blive klogere på Aarhus’ unikke vikingehistorie, siger Bünyamin Simsek, rådmand forTeknik og Miljø, i en pressemeddelelse.Mord på Skt. Clemens Torv
Det er Moesgaard Museum, der har hjulpet med vikingehistorierne. De handler blandt andet om de mægtige vikingeskibe, de gamle forsvarsvolde, der stadig er tydelig i dagens Aarhus og et mord på Skt. Clemens Torv.

- Der er også andre tidlige byer, men der, hvor Aarhus skiller sig ud, er, at man i en stor del af Aarhus stadig går på de gader og stræder, som også vikingerne betrådte. Det, synes jeg, er utrolig fascinerende, og jeg håber fortællingerne kan hjælpe til, at folk får blik for den historie, der helt bogstaveligt ligger under deres fødder, siger Lars Krants, afdelingsleder Arkæologisk Afdeling på Moesgaard Museum i pressemeddelelsen.

Den første vikingehistorie opsættes i dag ved lyskrydset Søndergade/Østergade.
Kaptain

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125