23948sdkhjf

Euroskills i Herning - en unik mulighed

I 2024 samles de bedste i hele Europa i Herning til europamesterskaberne i erhvervsuddannelser. Det er virkelig godt gået, at vi har fået så stort og internationalt et arrangement til Midt- og Vestjylland. Tak til alle, som har arbejdet for sagen. Det vil skabe en masse aktivitet i vores del af landet, men det er også en unik mulighed, som vi bør gøre alt for at få mest muligt ud af.

Erhvervsuddannelserne og virksomhederne får mulighed for at vise vores unge, hvad de kan bruge en erhvervsuddannelse til, og at det faktisk er noget, der kan bane vejen til både europamesterskaberne og verdensmesterskaberne.

Andre veje end gymnasiet
Samtidig er det en unik mulighed for at vise de unge, at der er andre veje at gå end gymnasiet. Selvom vennerne skal i gymnasiet, er det ikke den rigtige vej for alle. For ligesom man kan have en passion for eksempel tal eller litteratur, så kan man også have en passion for træ eller bæredygtigt byggeri. Jeg håber derfor, at særligt folkeskoler og forældre vil benytte lejligheden til at besøge europamesterskaberne.

Selvom 2024 kan virke som langt ude i fremtiden, så står vi der lige pludselig. Derfor vil jeg opfordre alle i Midt- og Vestjylland til allerede nu at gå i gang med at se på, hvordan vi kan gøre Euro-skills til en succes - både for dem som deltager og de ringe i vandet, som sådan et arrangement kan sprede. Der er brug for alle ringene i vandet, hvis vi skal nå at uddanne nok unge og sikre, at vores virksomheder også i fremtiden kan få de medarbejdere, som de har brug for.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125