23948sdkhjf

Julius får to uddannelser på én gang

- Jeg synes, det kunne være sjovt at se, om det kunne lade sig gøre at tage begge uddannelser på en gang. Jeg fik at vide, at der ikke var nogen, der havde gjort det før og talte med nogle forskellige, som sagde, at jeg nok skulle vente til, at jeg var udlært. Men så gik der sport i at modbevise dem alle sammen.

Sådan siger Julius Erik Nielsen, som i august fik overrakt sit uddannelsesbevis fra kloakmesteruddannelsen på Learnmark Efteruddannelse.Den teoretiske del af kloakmesteruddannelsen tog han, samtidig med at han gik på tredje hovedforløb som anlægsstruktør. Normalt tages kloakmesteruddannelsen som en overbygning til for eksempel en anlægsstruktøruddannelse, men Julius Erik Nielsen så altså ingen grund til at vente.

Stor interesse for faget
På kloakmesteruddannelsen på Learnmark Efteruddannelse har Julius Erik Nielsen lært at projektere, han kender lovgivningen inden for branchen, kan dimensionere og har indgående kendskab til arbejds- og byggemiljøregler.

- Hvis man vil videre inden for faget, så bliver man nødt til at have en kloakmesteruddannelse. Området interesserer mig helt vildt, og jeg ville gerne styrke min viden og blive klogere på, hvad faget egentlig handler om, siger Julius Erik Nielsen.

I omkring ni måneder har Julius Erik Nielsen jongleret mellem de to uddannelser. I løbet af dagen har han enten været hos sin mester eller på skolen for at passe sin uddannelse som anlægsstruktør, og to dage om ugen skulle han på aftenskole fra klokken 18.00 - 22.00 for at tage sin kloakmesteruddannelse.

- Jeg er stolt af mig selv, for det var meget hårdt. Det er mange timer og mange aftener, hvor du bare sidder og regner ud og projekterer. Det er kun to aftner om ugen, man skal møde op, men de andre aftener skal man løse opgaver hjemmefra. Jeg synes godt nok, det var strengt til sidst, men jeg er glad for det nu, jeg er færdig og kan kalde mig for kloakmester, siger Julius Erik Nielsen.

Målrettet og ambitiøs
Julius Erik Nielsen har også tidligere vist, at han har bemærkelsesværdige evner, da han sammen med sin kammerat Mark Carbel Svendgaard i 2019 vandt DM i Skills. Lige som evnerne så er ambitionerne også store, og Julius Erik Nielsen har allerede lagt planer for fremtiden.

- Jeg vil da gerne se, om jeg kan blive projektleder eller formand, og så kan det være, at jeg på et tidspunkt vil starte mit eget, siger han.
Kaptain

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141