23948sdkhjf

Oprydning efter konkursramt entreprenør - Bygherre overvejer juridiske skridt

Oprydningsarbejdet efter entreprenøren på Hal 3 på Køge Idrætspark, der gik konkurs i begyndelsen af året, har vist sig markant større end forventet.

Det skriver Køge Kommune i en pressemeddelelse denne uge.

Det var ellers med en forventning om et merarbejde men en positiv tilgang, at Køge Kommune sammen med Køge Hallerne overtog ansvaret for at færdiggøre den 4.000 kvm store hal, efter totalentreprenøren Dansk Halbyggeri indgav konkursbegæring i januar måned.

Beskyldning: Byggesjusk og mangel på dokumentation

Dengang lød det fra kommunen, at der udestod byggearbejde for omkring 20-25 pct. ud af det samlede Hal 3-budget på 46 mio. kr. Det var blandt andet gulvet, aptering, enkelte tekniske installationer samt få dele af facaden, som en ny leverandør skulle hyres ind til.

Byggeriet var relativt langt fremme, nye fagentrepriser blev indgået og arbejdet fortsatte. Undervejs er det dog blevet klart, at det efterslæb, den oprindelige totalentreprenør efterlod, var mere omfattende, end frygtet, lyder det nu fra Køge kommune.

Udover en række eksempler på mindre byggesjusk, har det ikke vist sig muligt at fremkomme med en betydelige mængde dokumentation, heriblandt for statikken - garantien for, at bygningen ikke slår revner.  

Et skridt tilbage 

De seneste måneder er der foretaget en lang række forbedringer, og i juli fik bygherrerne så en midlertidig ibrugtagningstilladelse til hallen. Men der mangler fortsat tilstrækkelig dokumentation, og ved udsigten til efterårsstorm eller sne, som vil belaste bygningen ekstra, vælger kommunen nu at lukke hallen ned, indtil den nødvendige dokumentation foreligger og et ekstra forstærkningsarbejde er gennemført:  

– Vi havde håbet på muligheden for at kunne rette op på det (kvalitetssikring, red.), men jo længere vi er kommet, desto flere skeletter har vist sig at være i skabet. Så det er med stor beklagelse, at vi endnu en gang må konstatere, at Hal 3 er forsinket, siger formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, Erik Swiatek, i pressemeddelelsen. 

Overvejer "yderligere juridiske skridt"

Næste skridt er iværksættelsen af et forstærkningsprojekt, hvor samlingen af stål og beton ned mod fundamentet skal forstærkes: 

- Det koster penge og tid. Hvor meget, kan vi ikke sige præcist endnu, men jeg håber meget, at vi kommer i mål i år, siger Erik Swiatek. 

I den kommende tid skal kommunen sammen med rådgiver afdække, hvad der helt konkret skal til for at skaffe den fornødne dokumentation. 

I samme ombæring er bygherrerne i gang med en vurdering af muligheden for at tage yderligere juridiske skridt mod konkursboet efter Dansk Halbyggeri.

Redaktionen arbejder på at få en kommentar fra de implicerede parter. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14