23948sdkhjf

Vindmøller ved ikonisk skovtårn skaber splid

Camp Adventures ikoniske skovtårn i Faxe tiltrak sidste år 350.000 besøgende. Det tal frygter direktøren for Camp Adventure Jesper Mathiesen vil reduceres, hvis der rejses tre vindmøller på 150 meter 1600 meter fra Skovtårnet. 

Det skriver TV2 Øst.

Direktøren påpeger, at det vil være rigtig grimt at kigge på, og at oplevelsen, når man står på toppen af tårnet, vil blive væsentligt forringet. 

Vindmøllerne skal placeres lige på grænsen mellem Faxe Kommune og Næstved Kommune. I Faxe er borgmester Ole Vive enig med Jesper Mathiesen idet han frygter for erhvervslivet i kommunen. 

- Nu har vi for første gang i mange år fået noget, som sætter Faxe Kommune på turismelandkortet, og vi kan jo se, hvor mange arbejdspladser der er kommet ud af det, og så er jeg ikke særligt meget for at løbe risikoen, siger Ole Vive.

Læs også: JFP-selskab vinder boligprojekt og et nyt bekendtskab

I Næstved Kommune har byrådet længe været klar til at opføre møllerne og borgmester Carsten Rasmussen kan ikke se problemet. 

Han påpeger, at møllerne bidrager positivt til klimaregnskabet. Samtidig vurderer han, at møllerne ikke vil afholde nogen fra at besøge tårnet. 

Faxe Kommune har under hensyntagen til erhvervslivet inddraget erhvervsminister Simon Kollerup.  Nu er det op til ham at beslutte, hvad der vejer tungest, hensynet til den grønne omstilling eller til erhvervslivet. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156