23948sdkhjf

PFA skyder milliardprojekt i gang med nyt navn

Placeret i den gamle frihavn i København får byggeriet af det, der hidtil har været kendt som Redmolen, nu i gang. Over de kommende år skal der opføres over 100 private boliger samt 300 hotelværelser og to kontorejendomme - et projekt til samlet 2,6 mia. kr. 

Samtidig skifter området også navn fra Redmolen til det nye projektnavn Nordø. 

– Områdets størrelse og placering som ø giver os som bygherre mulighed for at skabe et attraktivt og bæredygtigt område med en helt særlig identitet, siger Mikael Fogemann, Head of Nordic Real Estate hos PFA, i en pressemeddelelse. 

Det er PFA som bygherre, der står for den samlede udvikling af området. I Maj vandt Pihl & Søn totalentreprisen på byggeprojektet Redmolen Spidsen – 31.000 kvm på den yderste og mest markante del af projektet – til en værdi af 800 mio. kr. 

Byggeareal på omkring 55.000 kvm

Nordø, der udgør et byggeareal på omkring 55.000 kvm, består af fem store byggefelter. Her skal der med PFA som bygherre over de kommende år opføres 115 boliger, cirka 300 hotelværelser samt to kontorejendomme. 

Læs også: PFA og OK-Fonden bygger seniorboliger for 2,5 milliarder

De mere end 100 boliger vil blive opført med henblik på salg til private, og salgsstarten ventes at ligge i slutningen af oktober. 

Erhvervsejendommene vil som en del af investeringsstrategien indgå i PFA’s ejendomsportefølje til udlejning til private selskaber eller offentlige lejere. 

Forventningen på nuværende tidspunkt er, at Nordø vil stå færdig omkring 2023.

Navn med negativ klang

Fra PFA lyder det nu, at tilløbet til navneændringen går længere tilbage end en bestikkelsessag, som kom frem i marts i år, og havde Redmolen som ufrivilligt omdrejningspunkt.

PFA ” ønsker at give projektet et navn, som i højere gad afspejler stedets beliggenhed, kvalitet og udtryk”, lyder det i en mail fra pensionsselskabet til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

– Arbejdet med navneændringen har været i gang over en længere periode. Også før den nævnte sag, skriver PFA uddybende. 

Sagen, hvor Redmolen spiller en central rolle, kom frem i marts, da PFA politianmeldte bygherrerådgiveren V2C og Herlev-entreprenøren WR Entreprise. 

Politianmeldelsen kommer, fordi PFA har fundet ud af, at pensionsselskabets egen rådgiver - V2C - angiveligt har forsøgt at få entreprenører til at indgå nogle ulovlige aftaler, der kunne give rådgiveren ekstra betaling.

I juni blev fire mand sigtet i sagen, og Københavns Politi oplyste, at der var rejst sigtelser for 6 mio. kr. Heraf skulle 2 mio. kr. være blevet udbetalt.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157