23948sdkhjf

Konkurrence for byggeriets digitale frontløbere

Siden 2014 har Licitationen - Byggeriets Dagblad og søsterbladet Mester Tidende, i samarbejde med it-konsulentfirmat Basit, hvert år fundet og kåret fem virksomheder, som er de mest IT-modne og -parate i følgende kategorier:
- Tilbudsgivning
- Planlægning
- Udførelse
- Aflevering
- Administration

Konkurrencen er for alle håndværks- og entreprenørvirksomheder, som har og bruger IT-værktøjer i dagligdagen til at lette forskellige arbejdsprocesser.

For at være med, handler det ikke om hvor mange IT-værktøjer man har indkøbt - men hvordan man bruger dem.

Covid-19 og digitalisering
Sidste års vindere har oplevet stor anerkendelse efter at have deltaget i konkurrencen og har formået at udvikle videre på de digitale værktøjer til gavn for både driftegn og bundlinjen.

Sådan deltager du i konkurrencen

Hvis du vil være med i konkurrencen om at blive Danmarks mest IT-modne håndværksvirksomhed, så kan du læse mere og tilmelde dig på www.itbyg.dk

Det handler ikke om at have investeret mest i IT-værktøj. Det handler om, at IT-værktøjet har været med til at skabe overblik og effektivisere din virksomhed. Og måske har du også øget bundlinjen

Udover hæderen og et flot diplom, så er der et gavekort til værktøj på 5.000,- kr. i hver kategori. Sidste år var der værktøj fra Bosch, Dewalt, Festool, Metabo og Milwaukee.

- For os er digitalisering bare en del af vores hverdag, men især under Corona har den været uundværlig, da det har gjort, at vi har haft mulighed for at arbejde hjemmefra, og at alle vores medarbejdere har været på arbejde under Corona, siger adm. direktør Mia Frederiksen fra entreprenørvirksomheden Troels Jørgensen A/S i Kettinge på Falster.

- Vores kvalitetssikring har været super godt, og har fungeret optimalt. Vi har ikke haft papirer, som skulle overgives eller deles mellem flere.

Samtidig har vores bygherre haft mulighed for at tjekke op og følge med hjemmefra. Så det er super godt, siger Mia Frederiksen.

- Efter vi i foråret vandt kategorien Aflevering i konkurrencen Danmarks mest IT-modne håndværksvirksomhed, har vi fået en del anerkendelse - både fra konkollegaer, kunder, rådgivere og lokalområdet. Med vores nominering og prisen, ved vi, at vi er godt med på digitalisering, og at vi har styr på det.

Samtidig har det givet os et større overblik over virksomheden, især i forhold til mere uddannelse af vores medarbejdere i de løsninger, som vi allerede har og bruger i dag. Dermed kan vi optimere vores processer, og udvikle og lære at bruge IT-værktøjerne endnu bedre, forklarer Mia Frederiksen.

Arbejder på at optimere
Hos Wils A/S i Silkeborg, som vandt i kategorien Udførelse, er man stolte over at have vunder konkurrencen. Det er anden gang, at entreprenørvirksomheden vinder konkurrencen

- Vi har kunnet vise os selv og omverdenen, at vi er skarpe på it. Der er stadig mange, som har den opfattelse af håndværksvirksomheder, at det hele foregår på papir, og at der ikke er så godt styr på tidsplaner eller aftaler - "det er jo bare håndværkere", siger Thomas Wils, adm. direktør, Wils A/S.

- Men sådan er det ikke hos os. At vi er stærke på it understreger en vis form for kvalitet, og det har vi kunne bruge til markedsføring.

Det har givet os mange vundne sager, og har gjort os endnu mere synlige. Derudover, så har vi fået en ny beregner ind, som kommer fra en stor virksomhed - og han siger også, at vi er med fremme på digitaliseringen og at vi er innovative, siger Thomas Wils, adm. direktør, Wils A/S.

- Vi arbejder fortsat på at optimere, og det bliver også stadig prioriteret højt, at vores medarbejdere skal undervises i vores IT-værktøjer og løsninger, så de kan få det ind under huden, og så de bliver bedre til at bruge det.

Dermed bliver det også implementeret ordentligt i virksomheden, fremhæver Thomas Wils.

- Med prisen om at være Danmarks mest IT-modne håndværksvirksomhed, så forpligter det jo også lidt. Vi skal være med fremme, og prøve nye løsninger.

Men, det er en hår-fin grænse. Vi skal ikke bare kaste os hovedkulds ud i alt muligt og bruge unødige ressourcer, men sikre, at vi stadig er med fremme, siger Thomas Wils.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125