23948sdkhjf

”De har en plan” – A. Enggaard og PKA vinder Vridsløselille

Det bliver entreprenør og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard og pensionskassen PKA, som får ansvaret for omdannelsen af det ikoniske Vridsløselille Fængsel. 

Det står klart efter parterne i regi af det fælles selskab PKAE har indgået en købsaftale med statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, der overtog den 160.000 kvm store grund midt i Albertslund tilbage i 2016, hvor den sidste fange forlod fængslet.

Grunden skal over den kommende årække omdannes til en bæredygtig og levende bydel, der foruden nye boliger, som tilgodeser alle aldersgrupper, skal være præget af fællesskaber og foreningsliv, og hos A. Enggaard ser man frem til at tage arbejdshandskerne på. 

Bydelen kommer til at bygge videre på nogle af de kvaliteter, som området i forvejen besidder, blandt andet ved at kigge på mulighederne for at transformere dele af det ikoniske byggeri og indtænke hensyn til de værdifulde grønne områder i bydelen.  

Omdannelsen af Vridsløselille Fængsel bliver endnu et stort, fælles byudviklingsprojekt i rækken for A. Enggaard og PKA. Senest har parterne skudt gang i udviklingen af en ny bydel på den gamle slagterigrund i Odense, mens samarbejdet også tæller nye bydele som Brokvarteret og Skejbyen i Aarhus samt dele af det nye godsbanekvarter i Aalborg.

Arkitektkonkurrence med respekt for historien

Selvom aftalen mellem Freja ejendomme, PKA og A. Enggaard nu er på plads, vil der gå lidt tid, før det første spadestik kan tages. Freja ejendomme og Albertslund Kommune har nemlig igangsat en arkitektkonkurrence i form af et parallelopdrag mellem fem arkitektteams. 

- De fem forslag skal indeholde en udformning af landskab og bebyggelse, samt transformation af den bevaringsværdige del af den eksisterende bebyggelse. Det gælder blandt andet den berømte port, samt den gamle fængselskirke med det karakteristiske spir. Det er hensigten, at de bedste elementer af parallelopdraget skal indgå i den samlede masterplan for hele fængselsgrunden, siger Lisbeth Nørskov Poulsen, udviklingschef i Freja Ejendomme. 

De fem arkitektteams præsenterer deres projekter ultimo august og medio september foregår der en samlet vurdering af projekterne. 

Forude ligger flere års tæt samarbejde frem til lokalplanerne foreligger mellem henholdsvis PKA, A. Enggaard, Freja Ejendomme og Albertslund Kommune om udviklingen af det store område midt i Albertslund.  

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172