23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Kvinder er velkomne bag byggepladshegnet

Det er på tide, at byggepladshegnet rives ned og kvinderne aktivt inviteres indenfor i bygge- og anlægsbranchen. Det er hovedbudskabet i en kronik, som fire brancheprofiler har skrevet og som offentliggøres i dagens udgave af Licitationen-Byggeriets Dagblad (side 11)

Det handler om den manglende kønsdiversitet i byggeriet, som traditionelt domineres af mænd. Derfor er det oplagt at starte med at skabe mere diversitet ved at få flere kvinder til branchen. Kvinderne udgør halvdelen af Danmarks befolkning, men kun ni pct. af byggebranchen - og herunder kun tre pct. af håndværkerne. Derfor vil selv det mindste fremskridt være en sejr. Ikke kun for diversiteten, men især for de muligheder, som byder sig, når bygge- og anlægsbranchen også kan rekruttere dygtige medarbejdere blandt kvinder og andre kønsminoriteter.

For man skal jo rive hegnet ned for alle kønsminoriteter og etniske minoriteter og for alvor lufte ud i skurvognen, så der er større rummelighed.

Der er allerede mange gode initiativer i gang for at rekruttere flere kvinder til byggeriet og de fire brancheprofilers initiativ med Byggeriets Diversitetsdag er endnu et velmenende tiltag, som bærer tydeligt præg af, at både hjertet og samfunds-sindelaget er på rette sted. Krydret med en god portion forståelse for, at byggebranchen må være proaktive for at få del i fremtidens udbud af arbejdskraft.

Uanset køn og etnicitet. Og helt ærligt: Det er på høje tid.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157