23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER:Trim virksomheden og rid stormen af

Et af de mest iøjnefaldende kendetegn ved en krise er usikkerhed. Hvad bringer morgendagen - og hvordan ser det ud om en måned eller to? Det er svært at udstikke kursen, når man ikke ved, hvor man er og ikke har mulighed for at vurdere, hvor vinden, som skal fylde sejlene, kommer fra. Så er man overladt til at lade sig føre med strømmen eller kaste anker.

Sådan er situationen i mange bestyrelseslokaler og direktioner i denne tid. Her og nu handler det om at udstikke en kurs, så man begrænser tabene og får trimmet virksomheden. Skal man kigge lidt længere ind i fremtiden, så kigger virksomhederne ind i netop usikkerhed. For hvor er pejlemærkerne?

Her er måske ét: En undersøgelse fra organisationen Lederne blandt ledere i private virksomheder viser , at i alt 12 pct. af de private ledere forventer at skulle fyre medarbejdere, når lønkompensationsordningerne udløber den 29. august - altså om 11 dage. Omvendt svarer 20 pct. af lederne, at de forventer at have job til alle, når ordningerne udløber, mens 58 pct. af lederne slet ikke bruger ordningen.

I starten af Corona-krisen blev 240.000 lønmodtagere sendt hjem med godtgørelse fra staten. Tal fra Erhvervsministeriet viser, at der nu "kun" er ca. 14.000 på lønkompensation. Det kan man da godt tolke som et signal om, at langt de fleste virksomheder i de brancher, som ikke fortsat er ramt af restriktioner, har godt greb om situationen.

Det er da værd at tage bestik af, når kursen skal sættes mod 2021

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094