23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: De grå er netop guld værd

Spørgsmålet om retten til tidligere pension var et af de helt store emner under sidste års valgkamp. Her blev Arne et af de store slagnumre for Socialdemokraterne, men et år efter valget har Arne stadig lange udsigter til en tidligere pension.

For forhandlingerne er ikke sat i gang ,og samtidig barsler beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) med et lovforslag, som vil hæve pensionsalderen fra 68 til 69 år i 2023.

Selvom der ganske givet er folk med en lang karriere på arbejdsmarkedet, der på grund af mangeårig nedslidning ikke kan klare en arbejdsdag på eksempelvis en byggeplads, giver det ud fra en samfundsøkonomisk betragtning alligevel god mening at fastholde folk lang tid på arbejdsmarkedet.

Det har ikke mindst installationsvirksomhederne forstået. Her viser nye tal fra Dansk Arbejdsgiverforening, at hver femte medarbejder over 60 år i el- og vvsvirksomhederne var ny i jobbet i 2019.

Det vidner om ikke kun et samfundsansvar i at fastholde ældre på arbejdsmarkedet. Men også om rettidig omhu hos installationsvirksomhederne.

For de ældre medarbejdere på ikke mindst et område som installationsfagene har en bunke af viden, som virksomhederne og dets yngre ansatte ikke kan undvære.

Man taler så meget om det grå guld. Men i dette tilfælde er det netop guld, som ikke må smides på gaden. Hverken virksomheden eller samfundet har nemlig i sidste ende råd til at lade være.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172