23948sdkhjf

350 boliger på journalisthøjskolen - her er entreprenøren

Ved en arkitektkonkurrence har totalentreprenørfirmaet JFP - Jørgen Friis Poulsen netop vundet opgaven med at opføre 50 familieboliger og 300 ungdomsboliger på den gamle Journalisthøjskoles grund på Olof Palmes Allé i det nordlige Aarhus.

Bygherre er Østjysk Bolig, og de 350 boliger er almene lejeboliger. 

Teamet består foruden JFP af Rum, Sweco, Reiulf Ramstad og Green Sustainable Landscape. 

"Flot og gennemtænkt projekt"

– Årsagen til, at det netop blev Jørgen Friis Poulsens team, der vandt konkurrencen, er, at de kom med det mest spændende bud af de deltagende totalentreprenørfirmaer, fortæller Østjysk Boligs direktør, Allan Søstrøm.

At det derudover også er et bæredygtigt projekt, er vigtigt for Østjysk Bolig, der har som målsætning at bygge og arbejde så bæredygtigt som muligt.

– Der er ingen tvivl om, at JFP og deres team har lavet et fantastisk flot og gennemtænkt projekt med fokus på åbenhed og gode fællesarealer, og det er også derfor, de har vundet konkurrencen, men at de derudover også har lavet et projekt, der er bæredygtigt, tæller absolut op, forklarer Allan Søstrøm.

Vestereng i baghaven

De 350 nye almene boliger forventes at stå klar til indflytning omkring sommeren 2023 – således, at det hænger sammen med studiestarten i september. Østjysk Bolig glæder sig over at skulle bygge på netop den placering i det nordlige Aarhus. 

– Der sker virkelig mange ting omkring Olof Palmes Allé pt. Det er en bydel i stor udvikling med Aarhus Universitetshospital lige for enden af vejen, supercykelsti og masser af uddannelsesinstitutioner tæt på. Derudover ligger Vestereng lige bagved med gode muligheder for at komme ud i naturen, og for både børnefamilier og studerende er det et stort plus at være tæt på det hele, vurderer Allan Søstrøm. 

FO Aarhus har købt Journalisthøjskolens gamle hovedbygning, der som det eneste bevares. I hovedbygningen skal der være forskellige fælleslokaler, som hele områdets beboere kan bruge. Der vil også blive lavet en café, der skal drives som en socialøkonomisk virksomhed. Desuden skal Ovartaci-museet, der blandt andet udstiller kunst lavet af en psykiatrisk patient gennem 56 år, flytte ind.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.142