23948sdkhjf

Gladsaxe på snevagt

I Gladsaxe kan man godt lide at være lidt på forkant med tingene. Det gælder ikke mindst i snebekæmpelsen, hvor beredskabet for den kommende vinter faktisk er på plads. Og det selv om det først er fra 1. oktober, at det hele skal være kørt i stilling. De to erfarne herrer, Steen Pedersen, driftsleder på værkstedet i materielgården, og Henrik Bornemann Carlsen, også driftsleder,

- Vi bruger tiden til at få rigget tingene til, få lavet service på de ting, der skal serviceres, og skal der nyt til, ja, så er det med at få det på plads og kørt ind, så det fungerer, når det skal, siger Steen Pedersen til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Gladsaxe Kommune råder over en bred vifte af udstyr fra Epoke, der er den danske producent af vinterbekæmpelsesudstyr, og nok må¨siges at have den største markedsandel, i Danmark inden for saltspredning.

- De nye teknologier, der findes i dag, gør det til en noget lettere opgave at salte store arealer hurtigt og effektivt. Det danske klima er faktisk ikke nemt, når det kommer til trafik, fordi temperaturerne skifter meget hurtigt omkring frysepunktet, og der skal vi være på tæerne, siger han videre.

Finder selv ud af det
I dag kører kommunen med saltspredere, der selv finder ud af, hvilken type salt, der er bedst at bruge på det aktuelle sted. Ikke nok med det. Maskinen skifter selv til den rigtige type, så chaufføren "blot" skal tænke på at køre bilen, og holde bilen i den rette vejbane.

- Alle vejene som vi dækker, blandt andet et pænt stykke af Motorring 4, nemlig strækningen fra Glostrup til Lyngby, er blevet digitaliseret, og ligger i computeren. Når chaufføren kører på strækningen, måler saltsprederens følere selv, hvad der skal til for at salte mest effektivt, hvad enten det er befugtet salt, tørsalt eller calium formiat.

- Faktisk er det sådan, at maskinen på en rute kan skifte salttype op til 700-800 gange, fordi den passerer forskellige typer vej, buslommer og svingbaner, som har forskellige behov på grund af trafikmængde og en lang række andre faktorer som spiller ind, fortæller makkeren, Henrik Bornemann Carlsen.

- Da disse metoder kom, må vi jo erkende, at vi jo er gamle i gårde, og derfor nok var noget skeptiske. Men folkene fra Epoke fik os overbevist, sammen med andre gode folk, og nu er det jo en selvfølge. Sådan kan det gå, kommer det med et smil fra dem begge.

Dansk produceret grej
- Vi har prøvet andre typer af udstyr, men fordelen ved Epoke er jo indlysende, fordi det er danskproduceret, og servicen er i top. Desuden afholder firmaet kurser i, hvordan grejet virker, så vi har hele tiden muligheden for at blive opdateret, siger Steen Petersen.

I alt har kommunen fire driftsledere, som i vinterhalvåret er på vagt skiftevis. 25 mand kører traktorer på cykelstierne, fire mand står for at læsse bilerne med salt, og otte private vognmænd er hyret ind til at stå standby, når vinteren rykker i termometret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109