23948sdkhjf

Teknologierne udvikler sig hele tiden

Det handler i dag ikke kun om at skrue nogle plader og mekaniske dele sammen, når det gælder vinterbekæmpelse.

Avancerede teknologier forfiner saltsprederen til en næsten selvstændig enhed, som øger trafiksikkerheden på vejene. Vejen-virksomheden har gennem årene oparbejdet enorm ekspertise på internationalt plan, men producerer maskinerne hjemme, så man ved, hvordan de er lavet.

- Vi arbejder hele tiden med at forbedre teknologien, og i tiden er det meget datateknologierne, vi taler om, for det kan virkeligt rykke ved effektiviteten, fortæller adm. direktør Peter Bertelsen til Licitationen Byggeriets Dagblad, under en rundgang i virksomheden.

Sparer mere tid
- Den næste generation af GPS-styrede saltspredere kan forprogrammeres hjemmefra med de data, maskinen skal bruge. Dermed behøver chaufføren ikke bruge tid på det. Når han sætter sig op i førerkabinen, er maskinen klar. Det er bare en af de ting, vi arbejder på. Vi arbejder meget med at få vore teknologier til at tale sammen, så der skabes en komplet enhed, fortsætter han.

Som i mange andre brancher er data af stor vigtighed. Mængden af data er med til at gøre saltsprederne mere effektive og fremfor alt mere præcise i det arbejde, de udfører.

- Vi arbejder tæt sammen med hele vejbranchen, herunder kommunerne og Vejdirektoratet, fortæller Kurt Antonsen, der står for salg i Danmark.

Firmaet kommer ifølge de to med andre nyheder, herunder en mindre spreder, en opdateret udgave af modellen Iglo, som præcis som de store kan køre med de forskellige salttyper, og tilmed skifte imellem dem. Det er en model, der er beregnet for cykelstier og gangarealer, og hægtes bagpå en traktor.

- Faktisk har vi oplevet en pænt stor ordreindgang i foråret, vi har vundet nogle større og for os væsentlige udbud, og situationen har for os været næsten normal under corona-forløbet. Vi valgte dog at lukke ned i 14 dage før påske, fordi aktiviteten i den øvrige verden også var mere eller mindre lukket ned, fortæller Peter Bertelsen.

- Men vi skal huske, at det er et beredskab, vi sælger, og det skal jo være der uanset. Der er dog markeder, som har været ramt, mens andre kører fint. Og vinteren har vist sig i Norge, Tyskland og Canada, og saltes skal der altid om vinteren, tilføjer han.

Mangler udstillinger
Firmaet mangler dog de udstillinger,. der plejer at finde sted i bygge- og anlægsbranchen.

- Dem mangler vi, det vil jeg ikke lægge skjul på. Det er vigtigt for os at møde vore kunder derude, men til gengæld er kursussæsonen så småt ved at komme i gang, og det lader til at køre med uformindsket styrke, siger direktøren.

- Vi arbejder med at øge vores markedstilpasning. Vi sælger jo en række steder gennem forhandlere, men her prøver vi at lave nogle partnerskaber med kunder, så vi får flere tilbagemeldinger og mere respons, så vi kan agere mere præcist i vores produktudvikling. Det er vigtigt at vi rammer rigtigt, når vi sætter gang i nye udviklinger, siger Peter Bertelsen til Licitationen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375