23948sdkhjf

Colas ændrer på biler efter dødsulykke

Trædeplader er afmonteret på flere biler efter ulykke, som i sidste måned kostede en asfaltmedarbejder livet

Efter ulykken i Vamdrup, som tilbage i slutningen af juli kostede en asfaltarbejder livet, har Colas Danmarks A/S modtaget et strakspåbud og har skredet til handling.

Det beskriver flere dokumenter, Licitationen - Byggeriets Dagblad har fået aktindsigt i.Politiet har over for nyhedsbureauet Ritzau oplyst, at afdøde er en 40-årig mand fra Fåborg-Midtfyn Kommune.

Ifølge Arbejdstilynets besøgsrapport mistede han livet efter at være blevet klemt under en bakkende lastbil, som udlægger emulsion.

"Den afdøde stod på trædepladen bag en lastbilen, mens lastbilen bakkede. Den afdøde mister balancen og falder ned bag lastbilen, hvorved han bliver klemt under højre baghjul", lyder det.

Det beskrives videre, at påbuddet går på, at arbejdet med påførsel af emulsion på kørebanen i alle led skal udføres sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt, og at ansatte ikke må stå på emulsionsbilens trædeplade, mens den bakker.

Læs også: Asfaltbranchen trimmer sig til bedre bundlinje


Foruden strakspåbuddet oplyses det, at Arbejdstilsynet overvejer at give virksomheden en eller flere afgørelser.

"Arbejdstilsynet vil vurdere, om der er grundlag for at melde virksomheden til politiet eller give den en bøde", lyder det.

Flere initiativer er iværksat
Colas har i en såkaldt "tilbagemelding om efterkommelse" beskrevet, at de har afmonteret trædeplader på de biler, som har været indrettet med det.

Der er ifølge virksomheden tale om tre stk.

Læs også: Færre offentlige opgaver presser asfaltkoncern


Efter ulykken blev arbejde med dem stoppet, så trædepladerne kunne blive afmonteret, så ingen kan stå på dem under drift, beskrives det.

Derudover har medarbejdere modtaget instruktion i, hvordan de skal gå ved lastbilen, når den kører, og hvordan de skal sikre, at ingen er bag lastbilen, når den skal bakke. Medarbejderne er også instrueret i, at ingen må stå på lastbilen under drift og kørsel.

Virksomheden beskriver videre, at de er dybt berørte af ulykken, og at alle medarbejdere og arbejdsmiljøorganisationen er blevet informeret om ulykken, ligesom psykologisk krisehjælp er givet til alle i den berørte afdeling.

Arbejdstilsynet har accepteret virksomhedens tilbagemelding.

Læs også: Asfalt-boss: Det er vigtigt at tænke kriseberedskab meget bredt


Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad lyder det i et mailsvar fra virksomheden:

- Colas arbejder tæt sammen med myndighederne om den tragiske arbejdsulykke. Ulykken berører os dybt, men af hensyn til vores interne regler i Colas Gruppen om udtalelser til pressen vedrørende verserende sager og ikke mindst af hensyn til de efterladte og berørte medarbejdere, ønsker vi ikke at udtale os eller deltage i interview om sagen for nuværende.

Dødsulykken skete i krydset mellem Jernbanegade og Røddingvej i Vamdrup tirsdag den 21. juli klokken 22.36.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156