23948sdkhjf

Leder: Fokus på energien - men gør nu noget

Skal danskerne foretage et valg, som gavner klimaet, prioriterer de besparelser på energiforbruget i form af mindre el og varme i deres bolig frem for at køre mindre i bil eller bruge mindre tid i et fly. Det viser en ny undersøgelse fra Yougov udarbejdet for Dansk Byggeri.

Det er tiltag, som konkret smitter positivt af på privatøkonomien, og når energirenoveringer i form af eksempelvis udskiftning af vinduer eller ny isolering af boligen også ligger højt på listen, er der selvfølgelig grobund for en spirende optimisme i byggeriet til at der kommer endnu mere gang i markedet for energiforbedringer af landets boliger.Men for den enkelte boligejer kan energiforbedringer være en dyr affære, hvis ikke eksempelvis friværdien er tilstrækkelig højt til at tære af. Udskiftning af vinduer eller en hulmursisolering er en stor indgriben i privatøkonomien, og derfor skal der selvfølgelig være nok af incitamenter fra politisk hold til at energirenovere for boligejerne.

Det kan både være i form af færre skatter og afgifter eller et højere håndværkerfradrag, der er målrettet energiforbedringer.

Der er i disse i år med klimahandlingsplaner, brug af grøn energi og en generel mere grøn indstilling i befolkningen kommet mere fokus på energitiltag. Det er godt. Men det kræver, at det er nemt, overskueligt og ikke mindst billigt for gennemsnitsborgeren herhjemme at gå i gang med energitiltagene.

Det stopper ikke med en politisk vedtaget klimalov, men kræver et stadigt fokus på incitamenter for borgerne for, at det skal blive en succes.

Artiklen er en del af temaet Licitationen Mener.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.142