23948sdkhjf

Tegnestue-trio bag renovering af børnekulturhus i Roskilde

’Kreativt hus for børn’ i handelsgaden Algade i Roskilde skal have nye og bedre rammer. Den historiske bygning, der oprindeligt har været klosterforvalterbolig, skal renoveres og indrettes med nye faciliteter. Realdania bidrager til ombygningen af det bevaringsværdige hus. 

Ligesom som mange andre hovedbyer rundt om i landet arbejder Roskilde Kommune på at skabe mere liv i bymidten. Det hjælper ”Kreativt hus for børn” i Roskildes centrale handelsgade Algade med til, skriver Realdania i en pressemeddelelse. 

Tegnestuerne Marianne Levinsen, Erik Arkitekter og Jaja Architects er valgt til at stå for den nye udformning. 

Kulturhuset er et supplement til Roskilde Bibliotek, som også driver stedet, der fungerer som et åbent og gratis mødested og tilbud til børn og unge i Roskilde og omegn – samt forældre og bedsteforældre. 

Den historiske klosterforvalterbolig skal renoveres og indrettes, så den kan være en moderne ramme om børnenes møde med kunst og kultur – og kreativ udfoldelse. Arealerne uden om bygningen skal også ændres, sådan at de bedre kan spille sammen med bygningens nye indhold.  

Børnenes indgang til Roskildes kulturliv

Realdania støtter renoveringen af Algade 31, og foreningen har også bidraget til en forundersøgelse af projektets potentialer. 

– ”Kreativt hus for børn er nytænkende, og med sin centrale placering ved Algade kan huset give plads til endnu mere liv i bymidten. Som mødested kan huset også fungere som bindeled mellem handelslivet og som børnenes indgang til Roskildes kulturliv, siger projektchef, Björn Emil Härtel Jensen fra Realdania. 

– Vi ser et stort potentiale i huset - ikke mindst for, hvordan man kan give nyt liv til en historisk ejendom, så den i endnu højere grad bidrager positivt til Algade, byens liv og byens særlige kulturhistorie, tilføjer han. 

Roskilde Kommune har bevilget 3,5 mio. kr. til ombygningen, og foreningen Realdania bidrager nu med 7 mio. kr. til projektet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313