23948sdkhjf

Vinterbadning, lystfiskeri og kajak-roning – bæredygtigt udeområde søsat

Alle der elsker udeliv kan glæde sig til 2021, hvor det Blå Rum åbner ved Fuglsang Sø i Herning. 

Herning Kommune står bag projektet, og Nordea-fonden og Realdania har netop valgt at støtte med bevillinger til henholdsvis udvikling af forskellige motionsaktiviteter og til en række bæredygtige tiltag. 

Det skriver Herning Kommune i en pressemeddelelse. 

Det Blå Rum skal løfte fritidslivet ved søen, og det sikrer, at alle kan være aktive i det fri. Samtidig får de foreninger, der bruger søen, bedre forhold. 

Bæredygtighed tænkt ind fra start 

Det Blå Rum består af to bygninger, som vender i en vinkel mod hinanden - direkte ned til søbredden. På den måde skabes et attraktivt uderum mellem bygningerne og søen. 

Læs også: Lokale kræfter bag 92 nye boliger i Hernings plus-bydelen

Faciliteterne i og omkring det Blå Rum skal både kunne bruges af lokale idrætsforeninger, skoler og institutioner samt lokale borgere og andre besøgende.

Det Blå Rums ene bygning skal fungere som fælleshus med gode muligheder for fællesaktiviteter, mens den anden bygning bliver et bådhus med direkte adgang til søen. 

To gangbroer, der fører ned til søen, opføres så de også kan bruges til at opholde sig på og til forskellige aktiviteter. Blandt andet etableres der en sauna for enden af den ene gangbro. 

Det Blå Rum indeholder også en række grønne bæredygtigheds-elementer. De spænder fra inddragelse af borgere og kommende brugere, der har givet input til aktiviteter og projektets udformning. Og så til miljøaftryk, hvor der ses på, hvordan man i den daglige drift kan mindske ressourceforbrug. For eksempel ved at anvende vedligeholdelsesfrie, langtidsholdbare og miljøvenlige materialer i byggeriet og ved at vurdere byggeriets miljøaftryk i en livscyklusanalyse. 

Læs også: 9.000 kvm i Herning - næste etape på vej på sygehusgrund

De bæredygtige løsninger skal være med til at inspirere andre byggerier til forenings- og rekreationsformål rundt omkring i Danmark. 

Der er forventet byggestart i efteråret 2020, og efter planen kan det Blå Rum tages i brug i sommeren 2021.

Fakta: Det Blå Rum

Det Blå Rum ved Fuglsang Sø består af to bygninger, som skaber en glidende overgang mellem land og vand.

Hovedbygningen bliver på ca. 250 kvm og får et fællesrum med kapacitet til omkring 50 personer. Bygningen får bl.a. et stort køkken, omklædningsrum, toiletter og en stor overdækket terrasse.

Depotbygningen/bådhuset bliver ca. 300 kvm stor med plads til bl.a. kajakker, både og udstyr. Her kommer fx også et værksted til reparationer og vedligehold af udstyr.

Det Blå Rum får også sauna med kapacitet til 15-20 personer, broanlæg til badning og både samt cykelpitstop, ligesom der kommer udearealer med terrasser, bålplads, udekøkken og meget andet.

Blandt de foreninger, der skal have base og omklædning i det nye hus, er vinterbaderne, triatleterne, lystfiskerne og kajakklubben, der i dag har klublokaler i nogle containere på søbredden. Samtidig vil det Blå Rum være udgangspunkt for outdoor-aktiviteter som fx mountainbike og løb.

Det Blå Rum ved Fuglsang Sø har, med den nye finansiering, et samlet budget på 16,3 mio. kr. Heraf bidrager Herning Kommune selv med 9 mio. kr. Udover Nordea-fonden og Realdania er de øvrige bidragsydere Lokale og Anlægsfonden samt Ege Fonden.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.219