23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Opgørelse giver syn for sagen

Det lyder af meget, når man kigger Transport- og Boligministeriets seneste opgørelse over statsfinansierede anlægs-og byggeprojekter for 1. halvår 2020 igennem. Projekter for 150 mia. kr., som enten er godt i gang eller i de indledende faser.

Men nu er det jo ikke fordi bygge- og anlægsbranchen har grund til at stå med armene højt hævet i vejret. For dels er de 150 mia. kr. fordelt ud over mangeårige aktiviteter, og dels trækker enkelte store projekter som Niels Bohr-byggeriet i København en stor del af budgetlæsset. Samtidig kan man konstatere, at vejområdet fortsat lider under manglende aktivitet.



Ikke mindst sidstnævnte har bevirket, at anlægsbranchen i årevis har efterlyst en samlet plan for statens infrastrukturinvesteringer. En plan som måske er kommet et skridt nærmere, efter transportminister Benny Engelbrecht (S) for nylig bebudede, at de politiske forhandlinger bliver sat i gang inden udgangen af 2020.

Det er så her, at bygge- og anlægbranchen skal slå koldt i blodet. For har den ikke hørt den sang før? Det er som om, at skiftende regeringer konstant skubber infrastrukturen foran sig og ikke for alvor vil tage stilling til de kommende investeringer. Og alt afhængig af, hvordan corona-situationen udvikler sig i efteråret, kan det jo kun overraske, hvis forhandlingerne virkelig går i gang.

Samtidig kan man så også håbe, at der kommer langt mere styr på den økonomiske side af byggerierne så vi undgår flere skandaler á la Niels Bohr-byggeriet. Det kan hverken staten eller bygge- og anlægsbranchen være tjent med.

Artiklen er en del af temaet Licitationen Mener.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141