23948sdkhjf

Pingvin-legeplads til 50 millioner i Grenaa

Der bliver fest på Sydhavnen i Grenaa, når udbygningen af Kattegatcentret officielt skydes i gang den 7. august. Det skriver Realdania i en pressemeddelelse. 

Det er ikke en hvilken som helst spade, som borgmester i Norddjurs kommune Jan Petersen stikker i jorden d. 7. august. Det er nemlig den selvsamme spade, som blev brugt, da byggeriet af Kattegatcentret startede i 1992.  

Nybyggeriet, der døbt ’Cool pingviner’ bliver ifølge Kattegatcentret både en sjov og iskold oplevelse. Pingvinerne bliver vist i et autentisk miljø, og der bliver mulighed for at dele pingvinernes habitat og komme helt tæt på, med alt hvad det indebærer af lyde, lugte og subantarktiske temperaturer.  

Den 1.500 kvm store udvidelse i to etager skal rumme et pingvinanlæg i særklasse, et moderne skoletjenestelaboratorium og nye faciliteter til dyrene bag kulisserne. 

– Vi har arbejdet hårdt for at nå hertil med at realisere Kattegatcentrets udvidelse, og når vi nu kan invitere til fejring af første spadestik, er det ikke mindst takket være gavmilde donationer fra Den A.P. Møllerske Støttefond, Realdania, Augustinusfonden, LAG Djursland, NRGi og CAC Fonden samt en bevilling fra Norddjurs Kommune og et sponsorat fra Grenaa Havn, siger Kattegatcentrets direktør Helle Hegelund. 

Det samlede budget på udvidelsen er på 50 mio. kr.

Det kræver en hel del energi at holde pingvinanlægget nedkølet. Målsætningen er gennem blandt andet solceller, grundvandskøling og at energioptimering af de eksisterende bygningsanlæg at begrænse energiforbruget og dermed sikre, at Kattegatcentret bliver mere bæredygtigt og samtidig nedbringer deres udgifter til driften. 

Fakta: 

- Byggeriet indeholder et pingvinanlæg i særklasse, et topmoderne laboratorium til undervisning og nye faciliteter til dyrene bag kulisserne. 

- Den nye bygning vil være på 1.500 kvm, fordelt på to etager. 

- Byggeriet forventes at stå færdigt i starten af 2022.

- Byggeriet er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond, Realdania, Norddjurs Kommune, Augustinus-fonden, LAG Djursland, NRGi, CAC Fonden og Grenaa Havn. 

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.143