23948sdkhjf

Fsb skal bygge yderligere 80 ældreboliger på Amager

Boligselskabet Fsb skal på hjørnet af Standlodsvej og Lergravsvej på Amager bygge et nyt plejehjem med 80 boliger. 

Det melder boligselskabet ud i en pressemeddelelse.

Det nye plejehjem skal placeres lige ved siden af Fsb's ældeboligafdeling Sundparken, der med sine 489 ældreboliger er Danmarks største. I samme område bygger Fsb også lige nu et bofællesskab for og med seniorer.

Boligerne i det nye plejehjem bliver på 65 kvm med både soveværelse og stue samt toilet og bad. Det bliver desuden muligt at fjerne væggen mellem soverum og stue, så beboeren kan få ét stort værelse. 

I midten af plejecentrets bygning kommer der en stor café, som bliver offentligt tilgængelig for beboere og andre ældre i området. I stueetagen bygges der desuden fællesfaciliteter som træningslokale, frisør og tandlæge. 

Plejehjemmets udeområde bliver designet med henblik på beboere med demens, hvorfor der i midten af byggeriet kommer et grønt parkområde, hvor der bliver lagt en demensring ned i jorden, som giver plejepersonalet besked, når en beboer træder ud over området. 

Fsb forventer at starte byggeriet af de 80 ældreboliger i 2021, og byggeriet forventer at stå færdigt i 2023, hvor de ældre kan flytte ind.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.173