23948sdkhjf

Beboelsesejendom på 28 etager på vej i Aarhus

På hjørnet af Hasle Ringvej og Randersvej i Aarhus skal et af Danmarks højeste beboelsesejendomme på 28 etager skyde op. 

Det er kapitalforvalteren 
Aberdeen Standard Investments, der i samarbejde med entreprenørfirmaet KPC og Arkitema Architects opfører et 23.000 kvm stort boligprojekt med en højde på 94 meter og 170 meter over havets overflade, da lokationen er en af de højeste i Aarhus-området.

Det skriver Aberdeen Standard Investments i en pressemeddelelse. 

- Aarhus har altid været et fokuspunkt for os, og det er glædeligt, at vi nu endelig kan offentliggøre, at det gamle La Tour Hotel genfødes som et ikonisk højhus på 28 etager med moderne boliger, siger Fund Manager Michael Schumann fra Aberdeen Standard Investments i meddelelsen. 

Aberdeen fonden AEROF står bag projektet, og det er det største, som fonden har investeret i herhjemme. AEROF, som arbejder med boligudviklingsprojekter i Norden, Tyskland og England, byder efter forventningen de første beboere velkommen i begyndelsen af 2023.

Projekt har været længe undervejs 
Ejendomsselskabet bag det kommende projekt har netop overtaget grunden fra den tidligere ejer, Jens Richard Pedersen, som stadig ejer Hotel Royal midt i Aarhus. 

- Vi havde en plan tilbage i 2016, som var, at vi ville bygge boliger i de største byer i Danmark, og at disse projekter skulle være markante og ikoniske. Vi har netop gennemført to af disse byggerier i Aalborg og Køge syd for København, og vi afslutter her til efteråret det tredje med Papirtårnet i Silkeborg. To af disse byggerier er også højhuse på henholdsvis 75 og 66 meter, siger Michael Schumann.

- Vi manglede Aarhus, som nu endelig er på plads her fire år efter forhandlingerne begyndte. Nu mangler vi kun København, som vi stadig er på udkig efter, fortsætter han.

KPC Byg fra Herning skal bygge huset i en totalentrepriseaftale, som netop er indgået mellem parterne.

- Det var et tæt felt af entreprenører, som var med i den afsluttende fase, og der var ingen tvivl om, at vi ville vælge en af vores nuværende samarbejdspartnere. Vi har haft et godt og positivt samarbejde med KPC om opførelsen af Papirtårnet i Silkeborg, og samtidig var det muligt at flytte det samme team af byggefolk videre til dette nye spændende projekt i Aarhus, forklarer Michael Schumann.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141