23948sdkhjf

Vestjysk entreprenørs resultat springer med 50 millioner

De røde tal på bundlinjen er blevet sorte hos Gråkjær, skriver entreprenørkoncernen med hovedsæde i Holstebro i en pressemeddelelse.

– I det netop afsluttede regnskabsår har vi et overskud på over 10 mio. kr. i virksomheden, hvilket er en resultatfremgang på næsten 50 mio. kr. i forhold til året før, udtaler John Gråkjær, som er stifter af den familieejede Gråkjær Holding-koncern og har 47 år i byggebranchen. 

Den erfarne byggemand sætter sin lidt til det hold som er sat af medarbejdere, der skal være med til at føre virksomheden videre.

– Vores direktør Henrik Skaarup har stor viden inden for byggeriet, og han har vist sit værd ved at skabe en virksomhed, der lever op til vores værdier – troværdighed og ekspertise. Det har givet mange nye og spændende projekter over det sidste års tid. 

Stalde i Nordnorge og 1.300 lejligheder
Selv om landbrugsbyggeriet i mange år var fundamentet for Gråkjærs virke, så er aktiviteterne i dag spredt over flere segmenter – landbrug, erhverv, bolig og landbaseret fiskeopdræt. 

– Vores erfaring fra mange forskellige segmenter og udbredt geografi har - sammen med vores gennemprøvede proces omkring byggeri i totalentreprise – givet os fundamentet til at bygge alt fra kvægstalde i det nordligste Norge, lager- og logistikvirksomheder i Jylland, topmoderne hotelbyggeri i Ørestaden til svinestalde på Bornholm. Bare for at nævne lidt af vores spænd, siger direktør Henrik Skaarup, og tilføjer:

- Vi har i øvrigt også de seneste år realiseret mere end 1.300 lejligheder, fra rækkehuse til ungdomsboliger og seniorboligprojekter.

Coronakrisen som joker
Inden for landbrug er det lige nu svært for bygherrer at få finansieret de helt store projekter af bankerne, lyder det fra entreprenørselskabet. Coronakrisen har lagt en dæmper på markedet, hvilket kan blive en udfordring senere på året. 

– Vi oplever, at kunderne inden for landbruget tjener penge i dag. De bygherrer, der selv eller sammen med kreditforeningen kan finde de økonomiske ressourcer, er klar til at bygge. Bankerne derimod er anderledes forsigtige med at låne penge ud til projekter, som det er i dag, udtaler Henrik Skaarup. 

– Vi budgetterer med lidt over en halv mia. kr. i omsætning i det nye regnskabsår. Det er vigtigt, at vi har fokus på indtjeningen frem for på høj omsætning. Vores ordrebeholdning og pipeline ser fornuftig ud, så jeg er sikker på, at vi får et år med mange interessante byggesager, forudsiger en tilfreds John Gråkjær.

Gråkjær Holding A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Nettoomsætning 575,4 663,7
Resultat før finansielle poster (EBIT) 12,0 -36,6
Årets resultat før skat 10,6 -38,7
Årets resultat 8,5 -30,6
Balancesum 163,1 200,0
Egenkapital 59,3 50,7
Regnskabsåret blev afsluttet 30.04.2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

2.312