23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Hvor dybt stikker krisen i byggeriet?

Mange dygtige mennesker kommenterer på rigtig mange tal, statistikker og undersøgelser for at blive klogere på, hvor dybt corona-krisen stikker her og nu og på sigt. Det skal blandt andet skabe overblik over, hvilke brancher, som har yderligere behov for hjælp for at komme bare nogenlunde igennem krisen. Det gælder for eksempel turistindustrien, herunder fly-trafikken, hvor antallet af jobs allerede er kraftigt reduceret. Og, hvor man desværre må forvente endnu flere afskedigelser.

I den kontekst, klarer byggebranchen sig meget, meget bedre. Et datatræk fra Jobnet viser for eksempel, at der i maj måned i år var 1.869 ny opslåede stillinger inden for bygge og anlæg. Det er det højeste antal siden oktober 2019 (1.912).En klog mand har en engang sagt, at "Statistik er som en bikini: Den viser noget interessant og skjuler noget væsentligt". En anden klog mand - Storm P - mente, at "Statistik er som en gadelygte. Ikke særligt oplysende, men god at støtte sig til".

Uanset hvordan det hænger sammen, så kan man tolke både tal, statistikker og analyser derhen, at byggeriet lige nu og her og samlet set klarer sig ganske hæderligt.

Virksomhederne oplever selvfølgelig store forskelle og udsving i aktiviteten. Sådan er det ofte i byggeriet - også når det er højkonjunktur. Det er svært at drive virksomhed i sådan et marked.

Men det er heldigvis netop dét, som byggeriets virksomheder er verdensmestre til.

Artiklen er en del af temaet Licitationen Mener.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.219