23948sdkhjf

Pris på digeprojekt eksploderet - beboere skal punge ud

Det har været en lang, sej kamp for beboerne i Jyllinge Nordmark ved Roskilde Fjord.

Mange af dem har måtte kæmpe med oversvømmede huse og et digeprojekt, der egentlig skulle hjælpe dem, men i stedet blev sat på pause på ubestemt tid, fordi enkelte klager fik projektet til at gå i stå.

Nu kan de endelig se frem til at arbejdet med kystbeskyttelsen bliver færdiggjort, men til gengæld står de også med en regning, der er markant højere, end de havde forventet.

Det skriver TV 2 Lorry.

Første gang digebyggeriet blev præsenteret lød prisen på 45 mio. kr. En regning, som de 500 berørte husstande skulle dele med Roskilde Kommune. Nu er prisen i stedet steget til samlet set 72 mio. kr., og det er 12 mio. kr. mere, end inden projektet blev sat i bero.

- Det har kostet penge, at projektet blev midlertidigt stoppet. Vi har haft en aftale med entreprenør, der har haft store udgifter, fordi de ikke kunne fortsætte arbejdet. Samtidig er de generelle anlægspriser steget i mellemtiden, siger Karim Friis Arfaoui (S), der er formand i Klima- og Miljøudvalget i Roskilde Kommune, til TV 2 Lorry.

Han fortæller, at man i kommunen desuden er blevet klogere på, hvad projektet kræver undervejs, og det har også fået prisen til at stige.

Selvom prisen er markant højere end forventet, mener udvalgsformanden alligevel, at prisen er acceptabel, fordi diget kommer til at beskytte beboernes huse mod fremtidige oversvømmelser.

- Vi har haft en diskussion om, hvor langt vi skal gå i forhold til at kystsikre Jyllinge Nordmark, men man må bare sige, at der er så store værdier på spil derude, at det kun giver mening at hjælpe beboerne med, at der bliver kystsikret, siger arim Friis Arfaoui og fortsætter:

- Når man tænker på, hvor store summer, der er på spil i forhold til grundene og husene derude, så synes jeg sådan set, at det leje, vi er nået nu, er ganske fornuftigt.

Udvalgsformanden forklarer desuden, at kommunen har fået 7 mio. kr. i statstilskud til projektet, som politikerne har valgt at give ubeskåret til at afbetale en del af de 500 husstande i Jyllinge Nordmarks regning. Derfor står beboerne nu med en fælles regning på 29 mio. kr.

- Vi har også givet dem mulighed for at tage nogle gode lån, som er billige og finansieret over lang tid, så de kan holde den månedlige ydelse nede, siger han.

Beboerne kan forvente, at digeprojektet står helt færdigt senest til foråret 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141