23948sdkhjf

Leder: Lad bare gråspurvene fryse lidt mere

Der er rigtig mange gode tiltag i den nye klima-aftale, men det nærmest skriger til himlen, at der ikke er fokus på tiltag, som for alvor kan sætte gang i energirenoveringen af bygninger og boliger.

Det er helt forståeligt, at der er skuffelse at spore både i Dansk Byggeri og hos Tekniq-Arbejdsgiverne. Primært selvfølgelig fordi, energirenovering af bygninger og boliger er blandt medlemsvirksomhedernes spidskompetencer. Men også fordi - og det er en væsentlig pointe - at den billigste energi er den energi, som man ikke bruger.

Selvom det er et mål i sig selv at producere så meget grøn energi som muligt, og dermed lukke ned for olie, kul, gas, benzin og diesel, så handler det vel også om at nedbringe energiforbruget generelt. Selvom det er lidt bedre at fyre for gråspurvene med grøn energi end med energi fra traditionelle fossile brændstoffer, så må målet også være at reducere energiforbruget.

Desværre går det alt for langsomt med at få energirenoveret gamle og utidssvarende bygninger. Her er der især et stort efterslæb i de bygninger, som kommunerne og regionerne ejer og driver. Derfor er det helt oplagt, at efterårets forhandlinger om en grøn skattereform og anden del af klimahandlingsplanen har fokus netop på energirenovering af bygningerne og boliger.

Som en væsentlig sidegevinst, så er der rigtig mange arbejdspladser og rigtig mange bæredygtige og klimavenlige danskproducerede produkter i at energirenovere den eksisterende bygnings- og boligmasse.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109