23948sdkhjf

Leder: De kan noget med erhverv i Jylland

Ikke mindst de sjællandske kommuner bør skue mod deres jyske kolleger, når det gælder hurtig byggesagsbehandling, udlicitering af opgaver og udbudspolitik.

I Dansk Byggeris årlige opgørelse over kommunernes erhvervsvenlighed kan man endnu engang konstatere, at de jyske kommuner dominerer de 10 øverste pladser. Faktisk er det kun Solrød Kommune syd for København, der blander sig i Top 10, som Favrskov Kommune topper.

Det er dog langt fra første gang, at sjællandske - og ikke mindst hovedstadskommunerne - må se sig distanceret i sådanne erhvervsvenlighedsundersøgelser.

Jyske kommuner kan åbenbart noget med erhverv, og det er måske ikke så mærkeligt, når man tænker på, at storbyerne traditionelt har en magneteffekt på virksomhederne. Det er trods alt her, at mange opgaver og kunder er, og det er jo altid godt at være tæt på kunderne. Derfor er udkantskommunerne også nødt til at oppe sig i forhold til at tiltrække virksomheder, og det sker selvfølgelig med erhvervsvenlige tiltag.

Alligevel er det sølle, at eksempelvis København ender på en 70. plads i årets analyse på trods af mange intentioner om at højne sin erhvervsvenlighed. Men egentlig kan kommunen jo være fløjtende ligeglad med undersøgelser som Dansk Byggeris. For virksomhederne og tilhørende skatteindtægter skal jo nok komme til København.

Men kommunerne i bunden skal selvfølgelig skue mod Jylland. For virksomhederne bidrager også til kommunens kasse. Og deres vilkår burde jo være lige så gode som borgernes.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11