23948sdkhjf

Mere automatisering på gravemaskinen

Med tilrotator på maskinen går arbejdet meget nemmere, men et nyt kvantespring er på vej. Nu kobles hydraulikken automatisk på med et hurtigskift fra Engcon

Maskinstyring, tiltrotator og nu også automatisk tilkobling af hydraulikken.

Det bliver stadig nemmere at være maskinfører, og det bliver stadig mere effektivt, for maskinføreren skal nu ikke længere ud af "kontoret" for at tilkoble redskaber til maskinens hydrauliksystem.

En stadig stigende del af gravemaskinerne kører med tiltrotatorer af forskellige slags. De er maskinens "håndled" og kan udføre arbejdet med afretning med videre meget mere præcist, og det ser helt vildt ud, når en maskinfører, der virkelig kan sit krsam, køre med den.

Nu er firmaet Engcon gået skridtet videre, for der er sådan set ingen grund til, at føreren skal forlade kabinen for at tilkoble hydraulikken, når man i stedet kan gøre det automatisk.

Fordelene er så store, at Engcon har valgt at gøre EC-Oil tilgængeligt for så mange som muligt ved at gøre det til standard i forbindelse med køb af tiltrotator med DC2 styresystem og O-Safe hurtigskift medfølger EC-Oil.

Mindre spildtid
Det automatiske hurtigskiftsystem EC-Oil der gør det muligt at til- og frakoble hydrauliske redskaber på gravemaskiner uden at skulle forlade kabinen, bliver mere og mere udbredt.

Systemet betyder, at redskabet, hydraulik, el- og centralsmøring tilkobles automatisk, og gør at maskinførerens hverdag bliver mere effektiv og sikker. Automatisk hurtigskiftsystem i kombination med tiltrotator og hydrauliske redskaber, gør entreprenøren hurtigere og mere fleksibel med hensyn til udførelsen af arbejdsopgaverne. Det fortæller firmaet i en pressemeddelelse.

Det skal fungere sammen
Engcon anbefaler, at entreprenørerne arbejder med produkter, der er udviklet til at fungere optimalt med hinanden.

For at flere maskinførere kan få glæde af den smarte måde at arbejde på har Engcon valgt at tilbyde sit automatiske EC-Oil hurtigskiftsystem som standard uden beregning, ved bestilling af Q-Safe hurtigskift og tiltrotator med Engcons styresystem DC2 medfølger EC-Oil med automatisk olietilkobling i både hurtigskiftet og på overdelen af tiltrotatoren.

- Vi vil naturligvis gerne øge sikkerheden og effektiviteten for de mange maskinførere rundt om i verden, så vi har valgt at gøre vores automatiske hurtigskiftsystem EC-Oil til standard. Kort sagt: Vi vil tilbyde alle maskinførere moderne teknologi, der gør deres hverdag nemmere, gør dem i stand til at lave mere på kortere tid og derudover tjene flere penge, siger Stig Engström, ejer og grundlægger af Engcon, og fortsætter:

- Vi ønsker ikke, at omkostningerne ved at investere i EC-Oil skal være en hindring for vores slutkunder, derfor traf vi den lidt specielle beslutning i 2019, om at gøre vores automatiske hurtigskift til standard. Naturligvis under forudsætning af, at kunden køber Engcons system - det skal betale sig at vælge Engcon!

Sikkert og tidsbesparende
Engcons automatiske hurtigskiftsystem er tidsbesparende og sikkert, da maskinføreren ikke behøver at springe ind og ud af kabinen for at bøvle med manuelle,og ofte tilsøledebeskidte hydrauliktilkoblinger.

- Alt efter, hvilken type arbejde der udføres, kan tidsbesparelserne blive på op til en time om dagen. En traditionel udskiftning kan tage op til 3-4 minutter, mens til- eller frakobling af et hydraulisk redskab med EC-Oil kun tager ca. ti sekunder. Det gør maskinførerens arbejde nemmere, og det gør gravemaskinerne endnu mere rentable, afslutter Stig Engström.

Engcons beslutning om at gøre EC-Oil til et gratis standard gælder over hele verden. Ud over at EC-Oil er standard på Engcons hurtigskift og på overdelen af tiltrotatorerne med Q-Safe hurtigskift, indgår EC-Oil også altid på alle Engcons hydrauliske redskaber, f.eks. gribeklo, pladevibrator, pallegaffel og fejekost med fæstetypen QS45-QS80. Hvis kunderne vælger at købe et hydraulisk redskab sammen med tiltrotatoren, er EC-Oil også som standard inkluderet i tiltrotatorens nederste beslag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189