23948sdkhjf

Kolding Stadion vil i superligaen

Koldings bedste fodboldhold på herresiden, Kolding IF Fodbold, er kun lige vendt tilbage til 1. division, men planerne for de fysiske rammer om byens fodboldflagskib fejler ikke noget. 

Visionen er et bynært superligastadion med moderne sports- og erhvervsfaciliteter, et projekt til anslået 132 mio. kr.

Stadion med 107 år på bagen

Kolding Stadion blev anlagt i 1913 og har i tidens løb gennemgået flere opdateringer. De nuværende faciliteter betegnes som ikke tidssvarende og vedligeholdelseskrævende.

I dag er det bygget op som et fodboldstadion med en omkringliggende løbebane og atletikfaciliteter. På den østlige langside er hovedtribunen med bl.a. cafeteria, omklædning og VIP-lounge, mens der på den vestlige langside er en mindre trætribune. På endetribunen mod syd er der etableret ståpladser med trin, dog ikke overdækket.

Kapaciteten i dag er 12.000 personer, hvoraf der er 2.300 siddepladser.  

Tankerne har fået form i en masterplan, som Kuben Management har udarbejdet for Kolding Stadion for Kolding kommune. Masterplanen skal danne grundlag for en politisk proces, hvor der tages beslutninger om fremtidens stadion, og hvad det skal indeholde for at blive ”byens stadion”. Det skriver Kuben Management på sin hjemmeside. 

Stadionplanerne skal realiseres via en fasevis opgradering, der omdanner Kolding Stadion til et samlingspunkt for både bredde- og eliteidræt, erhvervsliv og kulturaktiviteter. Potentialet i et bynært superligastadion skal udnyttes til at styrke samspillet og synergien mellem stadion og byen. 

For at styrke samspillet mellem byen og stadion foreslår masterplanen at indarbejde et nyt, multifunktionelt område øst for stadion. Derudover skal tilskuerfaciliteterne forbedres, og der er brug for opgraderede faciliteter for talentudviklingen.  

Faseopdelt realisering af Kolding Stadion
I masterplanen præsenteres en faseinddeling for, hvorledes udviklingen af Kolding Stadion kan tage form: 

  • I fase 1.1 flyttes spillerbanen 11 meter mod syd/øst. Der etableres banevarme og nyt lysanlæg. Atletikanlægget og cricketbanen flyttes til ny lokation. 
  • Fase 1.2 indebærer nedrivning af eksisterende og opførelse af ny vesttribune. 
  • I fase 2 opføres en nordtribune. Nord for tribunen etableres parkeringspladser til busser. Derudover etableres der et multifunktionelt område øst for stadion. SFO-pavilloner fjernes. 
  • Fase 3 indeholder en udvidelse af østtribunen mod syd og opførelse af en sydtribune. 

Det forventes, at opgraderingen af Kolding Stadion påbegyndes medio 2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.219