23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Feriepenge skal ud i samfundet

Privatforbruget herhjemme får et forhåbentligt tiltrængt boost, når indefrosne feriemidler svarende til tre ugers ferie sendes til udbetaling hos millioner af danske lønmodtagere inden oktober i år.

Det er et af resultaterne i den genopretningspakke, som regeringen og en række af Folketingets partier blev enige om natten til i går. Pakken skal sætte gang i dansk økonomi efter coronakrisen og samtidig udfase de eksisterende hjælpepakker. Derfor indeholder genopretningen også betydelig hjælp til virksomheder i form af eksempelvis en fond til at støtte større samfundsbærende virksomheder, fradrag for øget forskning og udvikling samt en samlet eksportpakke.

Det kan forhåbentlig holde hånden under de tusindvis af kriseramte virksomheder, som efter sommerferien blandt andet mister retten til lønkompensation. Det vil uden tvivl ikke redde alle, og derfor vil vi højst sandsynligt også se flere ledige på den anden side af sommeren.

Derfor skal de indefrosne feriemidler nok falde på et tørt sted hos mange familier, ligesom et øget forbrug kan hjælpe danske virksomheder. Men det kræver selvfølgelig, at penge bliver brugt herhjemme og ikke ryger ind på opsparingen eller brugt på en ferierejse, når grænsesituationen er mere normal.

Uanset hvad er udbetalingen lidt en billig omgang. For det er jo danskernes egne penge, som nu kommer til udbetaling. Og pengene gør sig selvfølgelig bedst i borgernes egne lommer. For dansk økonomis skyld bør de dog ikke være der for længe. Lad dem i stedet gavne virksomheder og samfundsøkonomien.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125