23948sdkhjf

NCC-selskab bygger igen på nordjysk renseanlæg

Et konsortium bestående af Jakobsen & Blindkilde og EnviDan står for en udvidelse af Mariagerfjord Renseanlæg i Hadsund, så kapaciteten tredobles.

– Sammen med EnviDan har vi tidligere leveret mange renseanlæg, og vi har folk i egenproduktion på kloak, jord, beton, belægning og murer, som skal bruges her, siger Esben Søndervad Pedersen, områdedirektør i Jakobsen & Blindkilde, der er en del af NCC, i en pressemeddelelse om projektet.

EnviDan leder konsortiet og står for projektering, idriftsættelse og dokumentation, og Jakobsen & Blindkilde står for alle bygge- og anlægsarbejder. Underentreprenører er Strøm Hansen A/S, som står blandt andet for el, og Holsted Smede og Maskinværksted, som står for smede- og maskinarbejder. 

Vand fra tre kommuner
Ordren er samlet på cirka 50 mio. kr. For pengene får anlægget udviddet sin kapacitet fra 75.000 til 225.000 PE (personækvivalent), svarende til spildevand fra 225.000 personer. Anlægget bygges, så der i fremtiden kan ske en yderligere udvidelse til 275.000 PE.

Udvidelsen hænger sammne med, at anlægget i Hadsund fremover skal modtage spildevand fra kommunerne Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord. Det rensede spildevand ledes ud i Kattegat gennem den eksisterende udløbsledning.

Den mest synlige del af udvidelsen er to kæmpe store spildevandstanke med en diameter hver på 44 meter og en dybde på seks meter. 

Vender tilbage til Hadsund
Duoen EnviDan og Jakobsen & Blindkilde byggede også det nuværende renseanlæg i 2012-2014. 

– Vi introducerer som det første sted i Danmark step-feed systemet i det biologiske rensetrin, som medfører øget effektivitet af både den biologiske rensning og den efterfølgende klaringsfunktion, siger Jens Albrechtsen, entreprisechef hos EnviDan, i pressemeddelelsen. 

– Udgangspunktet dengang (op til byggeriet i 2012-14, red.) var, at renseanlægget skulle opfylde vores daværende behov, men være forberedt til at kunne udbygges til fremtidens behov. Der står vi nu, og jeg er sikker på, at vi 2021 igen har Danmarks ypperligste renseanlæg, som til stadighed vil skulle udbygges, for at kunne opfylde samfundets behov til rensning af spildevand, siger Søren Erikstrup, direktør ved Mariagerfjord Vand. 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144