23948sdkhjf

Første spadestik: Nu kan Dall Energy gå i gang i Sorø

I dag tager borgmester i Sorø Kommune Gert Jørgensen første spadestik til energiselskabet AffaldsPlus’ nye varmeværk.

Det skal som det første kraftvarmeværk i Danmark fyre med havepark-affald som primær kilde.

Forud for beslutningen om at vælge have- og parkaffaldsløsningen havde Affald Plus foretaget grundige beregninger.

- Vi regnede på en lang række scenarier med forskellige energikilder, og det stod klart, når vi sammenlignede, at have- og parkaffaldsløsningen ikke blot er den billigste for forbrugerne, det er også den klart mest klimavenlige løsning, siger energichef Ole Andersen hos AffaldPlus og tilføjer:

- Vi glæder os over at kunne bruge lokale energiressourcer. Det betyder reelt set, at når vores borgere afleverer grønt affald på genbrugspladsen, så får de det tilbage som varme i radiatoren. Samtidig kan vi levere klimavenlig CO2-neutral varme.

Haveaffaldet var tidligere et affaldsprodukt, der blev komposteret, men fremover bliver det altså til grøn varme og el.

Have- og parkaffaldet kommer fra 20 lokale genbrugspladser og 11 lokale haveaffaldspladser, der samler haveaffald fra mere end 300.000 borgere.

Fra Dall Energy
Det er Dall Energy fra Hørsholm som via EU-udbud har vundet opgaven med at opføre fjernvarmeværket i Sorø.

- Vi er meget glade for opgaven og glæder os over at kunne medvirke til at skaffe borgerne i Sorø klimavenlig strøm og fjernvarme fra deres eget haveaffald,” siger administrerende direktør i Dall Energy, Jens Dall Bentzen.

Dall Energy har tidligere leveret et kraftvarmeværk til Sindal Varmeforsyning, som hovedsageligt kører på træflis, men som også kan afbrænde haveaffald. Denne gang er man altså gået hele linen ud med haveaffaldet. 

På årsbasis vil 70 procent af varmen i Sorø blive produceret på haveparkaffald. Værket kommer også til at producere el af haveaffaldet svarende til 2.200 borgeres årlige forbrug.

Anlægget skal sættes i drift i sommeren 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.0