23948sdkhjf

Kæmpe vikingeborg fundet på Falster

Tirsdag starter udgravningen af et enormt anlæg på Falster, som formodes at være landets største vikingeborg

En hidtil ukendt vikingeborg er blevet fundet på Falster. Der er ikke tale om en ringborg, men om et meget stort forsvarsanlæg, der stadig kan ses i landskabet med høje volde. Arkæologerne mener, at vikingeborgen er den største af de borge, man indtil nu kender til i Danmark.

Det skriver TV2 ØST.

Det er arkæologer fra Museum Lolland-Falster, der har fundet borgen, som har været aktiv og i kamp flere gange i både vikingetiden og den tidlige middelalder. Borgen har været i brug i mindst 400 år.

Borgen er omkring en tredjedel større end den største ringborg, og den har været aktiv så langt frem i tiden, at den beskrives af Saxo.

- Det er et sted, hvor sagnkongerne mødtes. Borganlægget kan spille en afgørende rolle i forhold til, hvordan vi skal forstå Falster og Lollands historie – og hele historien om, hvordan Danmark blev til. Byggeriet af borgen har størrelsesmæssigt været et enormt projekt, siger Leif Plith Lauritsen fra Museum Lolland-Falster til TV2 ØST.

Ifølge middelaldereksperten og den nu pensionerede museumsdirektør Niels-Knud Liebgott er borgen et unikt fund i Danmark – og ude i verden. Han har i en lang årrække arbejdet med middelalderarkæologi i Danmark.

Han deltager ikke i udgravningerne, men har været på borgen og hørt om de fund, der går forud for den udgravning, der starter tirsdag.

- Vi har ikke set et lignende fund i hverken Danmark eller i udlandet. Det er et fascinerende sted, også fordi der er tale om et helt, samlet anlæg, der ser rigtig godt bevaret ud i dag. Et meget, meget stort anlæg, siger han til TV2 ØST.

Tirsdag begynder Museum Lolland-Falster og Aarhus Universitet en større udgravning, der forhåbentlig kan afsløre flere hemmeligheder om borgen på Falster.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172