23948sdkhjf

Idealcombi skal levere 6.000 kvadratmeter aarhusiansk lysindfald

Det bliver nordjyske vinduespartier, der kommer til at pryde det 43.000 kvm stor Nicolinehus, der er under opførelse på havnen i Aarhus.  Det oplyser Hurup Thy-baserede Idealcombi, der har vundet vinduesordren, i en pressemeddelelse.

Igennem 2.200 elementer skal den nordjyske virksomhed levere knap 6.000 kvm lysindfald, og smalle vindues- og dørrammer skal sikre, at boligerne får det maksimale ud af lyset i et af Aarhus’ nye prestigebyggerier.

Projektet består af to karréer i varierende højde op til 17 etager

For at opnå et ensartet facadeudtryk med vinduer og døre i et ensartet stringent look, skal byggeriet, som er tegnet af Aart Architects, udføres med de minimalistiske udadgående Futura+ og indadgående Futura+i vindueselementer fra Idealcombi.

– For AART Architects er Nicolinehus et meget vigtigt projekt, fordi det giver en ny kvalitet til Aarhus Ø med nye blandede funktioner, med sin stoflighed og med de rum, byggeriet danner omkring sig. Byggeriets design forener klassisk og moderne formgivning, og vi har anbefalet Idealcombi og Futura+, som en del af designet, på grund af vinduernes moderne æstetiske og tekniske kvaliteter, fortæller Kristoffer Rye Rasmussen, Arkitekt MAA, AART Architects.

Det blev Bricks, der løb med udbudssejren på Nicolinehus, og i kommunens begrundelse lød det blandt andet at ”projektets absolut største kvaliteter ligger i det arkitektoniske udtryk, både i helhed og detaljerigdom. Også byggeriets materialer i tegl vil få bebyggelsen til at virke robust i den havnemæssige kontekst, som passer meget fint ind i Aarhus’ historiske indre bydel, og den vil patinere smukt med tiden."

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125