23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Alt bør tale for et sløjfet anlægsloft

Regeringen og Kommunernes Landsforening har i disse dage intense forhandlinger om kommunernes økonomi for 2021.

Ifølge KL-formand Jacob Bundsgaard er det ikke mindst anlægsrammen i kommunerne, som er et af de springende punkter i forhandlingerne.

Det er egentlig ikke overraskende. For skiftende regeringer af både rød og blå observans har altid gjort en dyd ud af at holde kommunernes anlægsramme på et lavere blus, end kommunerne - og bygge- og anlægsbranchen for den sags skyld - egentlig har lyst til.

For fakta er jo, at vedligeholdelsesefterslæbet på bygninger og veje i kommunerne er gigantisk stort. Foreningen af Rådgivende Ingeniører har vurderet efterslæbet til 70 mia. kr. Derfor er det ikke så mærkeligt, at kommunerne, som vi skriver andet steds i avisen i dag, næste år ønsker at bruge 2,5 mia. kr. mere end den suspenderede anlægsramme i år - totalt 21,6 mia. kr.

Det er langt fra første gang, at vi behandler størrelsen på det kommunale anlægsloft på denne plads - ikke mindst under den igangværende coronakrise. Men med et byggeri, der ser ind i et dystert 2021, og en regering, der i sin seneste økonomiske redegørelse i går spår en massiv negativ vækst i Danmark i 2020, er der alt mulig grund til at holde hjulene i gang i Danmark. Og det kan blandt andet gøres ved at sætte gang i flere offentlige byggeprojekter.

Derfor bør det kommunale anlægsloft ikke bare hæves i 2021. Det bør sløjfes som i år.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11