23948sdkhjf

Kødgigant genoptager store byggeplaner med nyt udbud

Danish Crown puster nyt liv i planerne om et nyt, stort hovedkontor på Tulipvej i Randers, der skal samle alle selskabets medarbejdere. 

Det står klart, efter at bestyrelsen har vedtaget en plan for opførelsen af et nyt hovedkontor på den grund i Randers, hvor der i dag ligger en tidligere pølsefabrik, som ikke længere er i brug. 

Planen er, at pølsefabrikken skal rives ned, for at give plads til nybyggeriet, som sammen med Danish Crown Foods’ nuværende bygninger på Tulipvej 1 i Randers skal udgøre koncernens nye hovedkontor. De nye lokaler skal rumme medarbejderne fra Danish Crown Pork, Danish Crown Foods og Danish Crowns koncernfunktioner.

Flæskepriser spændte ben for byggeriet

Planerne om et nyt hovedsæde går nogle år tilbage. I 2017 vedtog kødkæmpens bestyrelse at lave et nyt hovedkontor på Tulipvej 3, som hang sammen med Tulipvej 1. Dengang var planen 23.000 kvm med plads til cirka 650 medarbejdere, som skulle stå klar i 2020.   

Året efter blev projektet udsat efter en hård periode for ejerne med lave noteringer og tørke. 

- Bestyrelsen har nu godkendt, at vi påbegynder nedrivningen af pølsefabrikken på Tulipvej 3 og sender projektet i udbud. Nedrivningstilladelsen er allerede givet fra Randers Kommune, så arbejdet vil begyndte snarest, siger Group COO Preben Sunke i en pressemeddelelse fra kødgiganten. 

Nyt udbud afgør udseende
Hvordan det nye hovedkontor kommer til at se ud, er uvist, da hele projektet bliver sendt i udbud, hvor de inviterede også kommer med et bud på arkitekturen. Danish Crown har dog nogle krav og ønsker til det nye hovedkontor. 

- Selv om det hele bliver sendt i udbud, er der nogle krav og ønsker fra vores side. Det er for eksempel en kantine med åbent køkken og et showkøkken, der kan bruges til blandt andet kundearrangementer. Det skal være i stueetagen, hvor vi gerne vil vise vores identitet tydeligt frem. De øverste etager skal være arbejdspladser. Derudover har vi et ønske om, at de to bygninger – den nye og Danish Crown Foods’ nuværende hovedkontor – bliver forbundet på en eller anden måde, siger Preben Sunke. 

Han håber, at det nye hovedkontor er indflytningsklar ultimo 2022. Det hele afhænger dog af, hvor lang tid, de forskellige processer som nedrivning, udbud med mere, kommer til at tage. 

Ringe forskel på nybyggeri og totalrenovering
Ønsket om et nyt og sammenhængende hovedkontor tager sit udgangspunkt i Danish Crowns 4WD-strategi, hvor et vigtigt element er at få alle koncernens forretningsområder til at arbejde bedre sammen under overskriften ”Act as One”. 

Derudover er der mangel på kvadratmeter på Danish Crowns nuværende hovedkontor på Marsvej 43, hvor selskabet flyttede ind i 1991. Samtidig står bygningen over for en totalrenovering, hvis den fortsat skal kunne opfylde kravene til et velfungerende hovedkontor. 

Beregninger har vist, at der ikke er den store forskel på at renovere bygningerne på Marsvej 43 og at bygge et helt nyt hovedkontor, som samtidig har mere plads. 

– Når vi bygger nyt, får vi besparelser på energi, vi sparer penge på vedligeholdelse, vi kommer til at udnytte synergier mellem funktioner bedre, og vi har allerede grunden. Sidst, men ikke mindst, kan vi sælge bygningen på Marsvej, så reelt betyder det, at omkostningerne ved at bygge et nyt hovedkontor vil være stort set det samme som at renovere de eksisterende bygninger, siger Preben Sunke.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.158