23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: En dyster tid venter i 2021

Selvom der er over et halvt år til, at rådhusklokkerne bimler, og bygge- og anlægsbranchen og resten af det danske samfund kan lægge, hvad der meget vel kan blive et decideret annus horribilis bag sig, er det ikke med en videre positiv sindsstemning, at branchen kan se frem til 2021. For det tegner til at præcist et lige så hårdt år som Coronaens 2020 - hvis ikke værre.

I hvert fald hvis den nye særmåling fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) står til trone. Den forudser massive huller i rådgivernes ordrebøger i 2021, og dermed må bygge- og anlægsvirksomhederne også forvente, at der bliver ekstremt langt mellem opgaverne i løbet af 2021 og sikkert også ind i 2022. For hvis rådgiverne mangler bygge- og anlægsopgaver, rammer det jo unægtelig også entreprenørerne sidenhen.

Det er derfor, at det er så vigtigt, at regeringen har fuldt fokus på ikke bare den nære fremtid, men også 2021 og de kommende år. En god start var aflysningen af det kommunale anlægsloft i år. Her mærker mange bygge- og anlægsvirksomheder heldigvis allerede nu, at kommunerne udbyder langt flere opgaver - og flere er på vej. Men det batter ikke rigtig noget, hvis ikke regeringen også aflyser anlægsloftet i 2021. For vedligeholdelsesefterslæbet på kommunale bygninger vil stadig være stort, og det vil skabe flere opgaver til hele branchen, som i 2021 vil hungre efter dem. Og så er der hele spørgsmålet om en infrastrukturplan, der vil skabe klarhed for anlægsvirksomhederne. Så hvis ikke 2021 skal blive alt for dyster, er der noget at arbejde videre med på Christiansborg.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141