23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Byggeriet frygter go-stop-go politik i kølvandet på hjælpepakker

Mens Danmark og den øvrige verden stadig lever i en hørm af håndsprit som river i næsen og usikkerhed om fremtiden, så fortsætter aktiviteten i den danske byggebranche på forunderlig vis.

De mange fremrykkede investeringer, suspendering af anlægsloftet og en strøm af hjælpepakker, har hældt så meget kul på byggeriet, at branchen kan være det vækstlokomotiv som trækker Danmark ud af det økonomiske tilbageslag i kølvandet på Corona-krisen.

Når der alligevel er grund til en vis bekymring, så skyldes det naturligvis usikkerheden om, hvorvidt der er styr på smittetrykket, men også, at især byggeriet aldrig har opbygget immunitet overfor politiske go-stop-go løsninger.

Det er ikke første gang, at byggebranchen bruges som konjunktur regulator - enten for at tage toppen af aktivitetsniveauet eller for at skrue op for blusset og skabe beskæftigelse og omsætning i samfundet.

De mørke skyer, som Corona-krisen har lagt over økonomien, kan kun spredes ved, at politikerne for alvor «ser lyset" og formår at gentænke go-stop-go modellen. Der er behov for en mere smidig model, hvor støtteordninger, hjælpepakker og fremrykkede investeringer ikke stopper fra den ene dag til den anden.

Alle brancher er så at sige "kommet på støtten" i denne tid og det medfører et helt anderledes politisk ansvar, som kræver fælles fodslag af hidtil ukendte dimensioner.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125