23948sdkhjf

De nye OPTIMUM-moduler fra Mobilhouse reducerer CO2 på byggepladser voldsomt

For at sikre regeringens målsætninger og FN's verdensmål kan byggepladser med fordel benytte OPTIMUM-moduler. De reducerer det årlige CO2-aftryk med op til 66 procent - uden brug af solceller.

Når der skal bygges stort, tager det tid. De store byggeprojekter kan vare tre år eller mere, og derfor skal man være bevidst om udformningen af alt, herunder byggepladskontorer og mandskabsfaciliteter. Et felt, Mobilhouse mestrer og med særlig ekspertise i bæredygtighed.

Mobilhouse optimerer simpelthen udlejning af flytbare byggepladsfaciliteter med et lavt CO2-aftryk. De nyudviklede OPTIMUM-moduler reducerer det årlige CO2-aftryk med op til 66 procent - set i forhold til nuværende standardmoduler i opstillinger på byggepladser.

Direktør i Mobilhouse, Benny Møller, forklarer firmaets fokus:

”Certificeret byggeri vinder større og større indpas, når f.eks. pensionsselskaber og andre investerer på området. Derfor har vi bedt Rambøll om at udarbejde DGNB dokumentationspakker - både for ’manual version 2016’ og den nye version 2020,” siger han og uddyber:

”Det betyder, at der nu kan tildeles point i forbindelse med DGNB-certificeret byggeri. Her indgår vores moduler i opførelsesfasen som byggepladskontorer og mandskabsfaciliteter.”

Benny Møller er chef for en virksomhed, der er en af landets mest kompetente indenfor opførelse af midlertidigt byggeri, men også i bredere forstand.

”Vi er gået fra at være en ren skurvognsproducent i byggebranchen til at producere, sælge og udleje mange forskellige typer flytbare enheder - også til kontorer, institutioner, genhusning mv.”

Bidrager til verdensmål

Med OPTIMUM-modulerne varierer CO2-besparelserne med mellem 42 og 66 procent set i forhold til standardsystemerne. Og Mobilhouse er af samme årsag medlem af Green Building Danmark, der støtter bæredygtigt byggeri.

"OPTIMUM-modulerne kan være en løftestang i forhold til regeringens CO2-mål, og man er samtidig med til at afhjælpe flere af FN’s 17 verdensmål,” påpeger Benny Møller og uddyber:

”Det handler om verdensmål nummer 7, 9, 11, 12 og 13. Eller med andre ord: Bæredygtig energi + klimaindsats + bæredygtige byer & lokalsamfund + ansvarligt forbrug & produktion + forbedring af industri, innovation & infrastruktur - i verden.”

Udover den konkrete CO2-besparelse er OPTIMUM-modulere produceret med fokus på Sunde materialer. Dvs. de er både sunde for miljøet og for de mennesker, der producerer, bygger og anvender dem.

Mobilhouse ensretter standarder

En anden nyskabelse, Mobilhouse indfører med OPTIMUM, er ensartede standarder for byggepladskontorer set i forhold til faste kontorarbejdspladser

”Medarbejderne skal stilles lige, uanset om de arbejder på et byggepladskontor eller ovre på den anden side af vejen, hvor de sidder på et ’normalt’ kontor. Sådan er reglerne faktisk ikke i dag,” siger Benny Møller og tilføjer:

”Bemærk specielt omkring brandsikkerhed - når byggeplads-moduler er stablet i tre etager og skal bruges i forbindelse med opførsel af et DGNB eller Svanemærket certificeret byggeri, bør man så ikke samtidig stille krav til sikkerhed, arbejdsmiljø, bæredygtighed og energioptimering af selve byggepladskontorerne, der opstilles i tre år eller mere? Her ensretter Mobilhouse standarderne for medarbejdere med OPTIMUM-serien,” forklarer direktøren.

Alt i alt er der mange fordele ved de nye OPTIMUM-moduler – også udover den kraftige reduktion i CO2. Læs mere på hjemmesiden, hvor man også selv kan lege med opstillinger: www.mobilhouse.dk

BOKS: Fordele ved OPTIMUM

 Æstetik

  • Form og udseende der signalerer kvalitet
  • Skjulte tagrender og faldstammer
  • Ingen udhængende varmepumper
  • Ingen synlige tilslutninger
  • Galvaniserede reposer og trapper

Sikkerhed

  • 60 minutters vandret brandsektionsadskillelse som brandbeskyttelsessystem BD60+
  • Hvert opholdsrum og gange er en selvstændig brandcelle BD60
  • Svalegang/Reposer udført som BS 60 konstruktion
  • Trappesystemer udført som BS 60 konstruktion
  • 130 cm brede svalegange

Indeklima og trivsel

  • Støjreducerende vægge (mindre larm fra byggeplads)
  • Lofthøjde 2,5 meter og akustiklofter
  • Ventilation med varmegenvinding
  • Solfilm på vinduer og indbrudssikkert glas
  • Mulighed for køling på de varme sommerdage

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095