23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: De små skal ikke glemmes i udbud

Københavns Kommune har allerede udbudt store rammeaftaler på byggeområdet. Og Bygningsstyrelsen har netop åbnet for den såkaldte anden bølge af sine facility managementydelser med en samlet opgave til 2,3 mia. kr. over en syv-årig periode.

Det er en opgave, hvor de store mastodonter inden for facility management helt sikkert slikker sig om munden. Mens de mindre anlægsgartnervirksomheder og byggevirksomheder stensikkert må se en række opgaver fordufte fra deres ordrebøger.

Men det er lidt en paradoks, som staten og Bygningsstyrelsen er i gang med her. For den nye udbudslov opfordrer jo netop offentlige bygherrer til at udbyde i delkontrakter, så flere mindre virksomheder får mulighed for at byde på statens opgaver. Omvendt skal staten jo også sikre, at den får mest mulig kvalitet og valuta for pengene.

Så det er helt forståeligt, at en organisation som SMVDanmark harcelerer mod det nye storudbud. Men Bygningsstyrelsen lægger omvendt også op til via en markedsdialog at forbedre mulighederne for, at de mindre virksomheder kan komme i spil som underentreprenører.

For ikke mindst i disse coronatider skal staten huske den kæmpe underskov af mindre virksomheder, der hungrer efter opgaver. Derfor bør udbuddet selvfølgelig strikkes sammen, så vinderen forpligter sig til samarbejder med mindre bygge- og anlægsvirksomheder.

Ellers står Bygningsstyrelsen med lidt af et forklaringsproblem.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11