23948sdkhjf

Københavnske politikere til regeringen: Fjern også anlægsloftet næste år

Overborgmester Frank Jensen har meddelt regeringen, at et flertal i Københavns Borgerrepræsentation ønsker, at loftet over de kommunale anlægsudgifter i 2021 suspenderes helt eller hæves med 50 pct.

Kommunerne skal også i 2021 have lov til at sætte gang i offentlige bygge- og anlægsprojekter uden at være begrænset af anlægsloftet. 

Det er holdningen i Københavns Borgerepræsentation, hvor et flertal har pålagt overborgmester Frank Jensen (S) at skrive til regeringen og anmode om, at loftet over de kommunale anlægsudgifter i 2021 suspenderes helt eller alternativt hæves med 50 procent. 

Baggrunden er coronakrisen, som ifølge de københavnske politikere vil få konsekvenser, som kalder på et højere anlægsniveau i 2021.

- Et fortsat højt anlægsniveau i kommunerne i 2021 vil være et effektivt redskab til at stimulere beskæftigelsen og derved holde hånden under flere arbejdspladser, hedder det i brevet til social- og indenrigsminister Astrid Krag, der er underskrevet af Frank Jensen.

København har på baggrund af regeringens aftale med Kommunernes Landsforening (KL) om at fjerne anlægsloftet i 2020 allerede fremrykket et stort antal projekter for et trecifret millionbeløb, så de kan starte op hurtigst muligt i 2020.

Der er ifølge overborgmesteren tale om allerede vedtaget projekter på daginstitutions- og skoleområdet, som skyldes den stigende befolkningsudvikling i København samt om renoveringsprojekter.

- På den måde har vi påtaget os et ansvar om at holde samfundet i gang og sikre arbejdspladser i hovedstaden – samtidig med vi udvikler velfærden, i takt med byen vokser, skriver han.

Men ifølge Borgerrepræsentationen kan mange af de fremrykkede projekter i København ikke afsluttes i 2020.

- Fremrykningen vil derfor påvirke Københavns Kommunes anlægsudgifter i 2021. Et fortsat højt kommunalt anlægsniveau i 2021 vil derfor også have et mere langsigtet blik ift. byens anlægsprojekter for at undgå ”stop and go” i anlægsprocesserne. Dette
vil give bedre rammer for udviklingen af den kommunale velfærd til gavn for byens borgere, lyder det fra overborgmesteren.

Enhedslisten havde foreslået, at også serviceloftet skulle suspenderes, fordi coronakrisen ifølge partiet har medført en række ekstra serviceudgifter. Men forslaget, som blev støttet af Alternativet, SF og løsgængeren Niko Grünfeld, blev forkastet med 33 stemmer mod 22 på Borgerrepræsentationens møde den 23. april.

Radikale Venstre bemærkede i den forbindelse, at regeringen i forhold til serviceudgifter har lovet, at alle coronarelaterede merudgifter på service vil blive dækket.

- Hvis det mod forventning ikke skulle være tilfældet, så er vi sikre på, at der nok er nogen, der vil gøre regeringen opmærksom på dette, hedder det i partiets protokolbemærkning til forslaget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141