23948sdkhjf

JCB udskiller landbruget til ny importør

Brøns Maskinforretning ApS overtager importen af JCB’s Agri maskiner fra Nicolaisen & Larsen

Samtidig med, at coronaen hærger i Danmark, Storbritannien og i resten af verden og en Brexit, der trænger sig på, så har JCB i England fundet det betimeligt at gennemføre en strategisk ændring i salgskanalerne.

Det betyder at landbrugsmaskinerne lægges over til importører, der udelukkende har med denne sektor at gøre. Det rammer også den danske importør Nicolaisen & Larsen, der i mange år har haft agri-forretningsområdet som en del af porteføljen. Det fortæller den hidtidige importør, Nicolaisen & Larsen i en pressemeddelelse.

Byggeri og industri bliver
Nicolaisen & Larsen A/S fortsætter som nu import og forhandling af maskiner til bygge- og anlægssektoren (Construction) samt til industrien.

- Samlet er disse forretningsområder de største for firmaet - og fremadrettet vil vi naturligvis koncentrere salgsindsatsen her og udbygge vores markedsandel, udtaler adm. direktør Susanne Nicolaisen.

JCB har gennem en årrække delt disse forretningsområder op hos deres forhandlernet over hele verden - og altså nu også i Danmark. Beslutningen er taget ud fra et rent forretningsmæssigt synspunkt, idet det er JCB’s strategi, at de ønsker en JCB Agri-importør, der kan sælge maskinerne via underforhandlere.

Det får ingen betydning for Nicolaisen & Larsens muligheder for at servicere alle vores nuværende landbrugskunder.

- De kan trygt ringe til os, som de altid har gjort. Vi har 45 års erfaring med at servicere alle typer og modeller af JCB maskiner i Danmark, og det vil vi selvfølgelig fortsætte med.

- Vi har et team af veluddannede og dygtige mekanikere og montører, der har årelang erfaring med at servicere vores kunder over hele landet. Herudover har vi en intern stab af produktspecialister og tekniske problemløsere til at bakke op om de mere komplicerede opgaver, tilføjer adm. direktør Susanne Nicolaisen.

Coronaen rammer
Hun erkender, at man som alle andre maskin-importører er ramt af coronaen, der dels har lagt produktionen i England ned i en periode, og dels også har mindsket efterspørgslen i Danmark.

- Det er jo alle der er ramt over en kam. Det må vi tage i stiv arm, men heldigvis fik vi da nogle maskiner hjem, og vi har gode brugte på lager, så vi kan klare efterspørgslen, når den kommer igen, siger hun.

Selvom byggeriet stadig kører nogenlunde stabilt, er det ikke ligefrem store investeringer i nye maskiner, der står først for rundt omkring. Der handles stadig maskiner, men på et noget lavere blus.

- Det er jo fuldt forståeligt, men samfundet kan jo ikke blive ved med at ligge ned. Vi skal i gang igen, siger hun til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Mange rygter
Der går mange rygter om, hvad der skal ske med Nicolaisen & Larsen. Senest forlod den adm. direktør, Morten Krusborg firmaet til fordel for en stilling i en anden sektor, og derfor overtog Susanne Nicolaisen posten som adm. direktør. En stilling hun har haft før. Susanne Nicolaisen siger til Licitationen Byggeriets Dagblad:

- Jeg har taget over nu, og jeg kender butikken ud og ind. Så længe vi har en corona, er der naturligvis ting at tage vare på. Vi har en fornuftig forretning, der skal køre, og hvad fremtiden bringer, er det for tidligt at sige noget som helst om endnu. Det er rigtigt, at vi ikke er helt unge mere, men med alderen kommer jo også erfaringen, selvom det er en noget usædvanlig situation, vi står i lige nu, erklærer hun overfor Licitationen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.252