23948sdkhjf

Priserne på brugte mindre maskiner stiger

Auktioner på mindre entreprenørmaskiner viser en tendens til stigende priser, fordi især Sydeuropa ikke kan levere i øjeblikket

Det faktum, at det sydlige Europa er meget hårdt ramt af Corona-virus, begynder nu at få betydning for Nordeuropa, hvor bygge- og anlægssektoren i nogen grad stadig kører. Der er behov for brugte maskiner, og det mærkes på auktionerne, hvor priserne på især maskiner under fem tons er begyndt at stige i pris.

- Vi oplever bedre priser på de brugte maskiner. For efterspørgslen her i det nordlige Europa er stigende, og samtidig kommer der i øjeblikket ingen maskiner ud af Italien og Spanien. Det giver, som vi ser det, prisstigninger på omkring ti procent på de små og mindre maskiner under fem tons, i øjeblikket, siger Gregers Hastrup, der driver firmaet B2B Auctions og firmaet Service Partner A/S, til Licitationen Byggeriets Dagblad.

- Vi oplever en større efterspørgsel på vore auktioner, og vi gør alt for at kunne hjælpe vore sælgerkunder, så maskiner, der kan sælges, kommer så hurtigt på auktionerne som muligt, siger han til Licitationen.

Der står meget rundt omkring
- Der står jo maskiner mange steder, som bare er blevet sat til side, men som egentligt godt kan køre videre med en ny ejer. Det kan give en tiltrængt likviditet i kassen hos virksomheder, som måske er pressede i den aktuelle situation. Derfor gør vi nu en ekstra indsats for at hjælpe kunderne af med grejet og få det solgt, og pengene hjem i kassen, siger han.

Også Østeuropa er blandt kunderne på internetauktionerne. Og der er ikke problemer med at få dem hentet, når først de er købt. Varerne flyder stadig over grænserne.

Pres på likviditeten

B2BAuctions og handling selskabet Skandinavisk Service Partner A/S, der begge er ISO 9001 kvalitetscertificerede, har i mange år bistået virksomheder, kommuner og statslige organisationer, herunder Forsvarets Materiel og Indkøbsstyrelse med afsætning af overskudsmateriel.

- I en krise, som den vi har nu, er der mange, der er pressede. Økonomien - især likviditeten kommer under pres, og hvis man så samtidig har nogle aktivter, der bare står, så er det med at få det realiseret, så pengene kan komme hjem og hjælpe med at overleve, siger han.

Aktionsfirmaet har øget kapaciteten på at hjælpe firmaerne med at få tingene besigtigede, prissat og få det på auktion.

- På den måde kan vi gøre vort til, at aktiverne kommer i spil, og så gør det jo heller ikke noget hvis priserne er bedre, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.329