23948sdkhjf

Tillid er godt, kontrol er bedre

De seneste år har budt på alt for mange sager, hvor skruppelløse og kreative svindlere har udnyttet, at den danske statskasse har haft ubevogtede huller.

Der er derfor god grund til at glæde sig over gårsdagens nyhed om, at enigt Folketing har indgået en aftale om første etape af en samlet reform af skattekontrollen. Med aftalen ansætter Skat omkring 250 nye ansatte, som skal føre kontrol med alt fra hvidvask og moms til internationale skattely.

Det giver nyt liv til Lenins ord om, at "tillid er godt, men kontrol er bedre". Opgaven med at værne om fællesskabets penge skal tages seriøst.

Det gælder naturligvis også i forhold til udbetaling af de mange milliarder, som kommer fra regeringens støttepakker til erhvervslivet. For selv om langt de fleste virksomheder både har rent mel i posen og krævende kreditorer i røret, er det hævet over tvivl, at brodne kar vil forsøge at udnytte situationen.

Men når kontrolforanstaltningerne forsinker udbetalingerne i en grad, så det rammer virksomhederne på eksistensen, må kontrollen vige midlertidigt for tilliden. For uden veldrevne virksomheder er der i sidste ende ingen penge at vogte i statskassen.

Så selv om erhvervsminister Simon Kollerups (S) beslutning om at udbetale pengene uden kontrol pudsigt nok faldt samme dag som meddelelsen om den øgede kontrol på skatteområdet, behøver de to beslutninger ikke at modsige hinanden.

De handler i begge tilfælde om sund fornuft til glæde for fællesskabet.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14