23948sdkhjf

Ny Lalandia flyder ind i landskabet

Projektet med den nye Lalandia i Søndervig trækker på en lang række af Niras’ specialister og byder på spændende løsninger inden for både funktionalitet og æstetik.

Der er hentet inspiration  i den vestjyske natur ved at trække det smukke fjord- og klitlandskab helt op til bygningen med hjemmehørende arter i beplantningen.
Landskabsarkitekt i Niras Aarhus, Freja Løgager Kynde, arbejder med ankomstarealerne til Lalandia i tæt samarbejde med Niras Holstebro. 

- Det er spændende at arbejde med det landskabelige udtryk og beplantning på et sted, der skiller sig så meget ud fra landskabet i resten af Danmark og en udfordring at få funktionelle krav som parkeringsforhold og tilgængelighed til at gå hånd i hånd med leg, ophold og landskab, fortæller hun.

Den barske natur og det kolde Vesterhav står i skarp kontrast til det kommende Lalandia i Søndervig, hvor op mod 500.000 forventede gæster årligt skal boltre sig i aquadomens lune vand og sjove forlystelser. Her er vandet altid 28 grader og luften 30 grader.

Projektet, som NIRAS arbejder på, indeholder et oplevelsescenter samt en stor aquadome med omklædning. Byggeriet har et samlet etageareal på ca. 15.000 m2. Som ved Lalandias nuværende to feriecentre bygges der også tilknyttede feriehuse i et særskilt projekt, hvor NIRAS bistår bygherren med tilsyn og overordnet byggeledelse.
Det kræver nytænkning og specialister for at få vestkystens natur til at smelte sammen med Lalandias lune familievenlige indre. Det nye Lalandia bygges, så det tilpasser sig det omkringliggende klitlandskab. Det kommer derfor ikke til at ligne det, vi kender fra Billund og Rødby. 

I kendt farvand 
I NIRAS er man i fuld gang med at projektere alle ingeniørydelser og senere venter byggeledelsen. 

- Lalandia Søndervig er ikke kun et spændende projekt, fordi det er et brand, som alle kender. Det er også et fedt projekt, fordi NIRAS har rigtig mange fagligheder i spil. Langt flere end på et gennemsnitligt projekt, siger projektansvarlig Nikolaj Holst-Hvitved. Han forklarer, at noget af det specielle ved Lalandia-projektet er rådgivningen vedrørende svømmehals- og vandbehandlingsteknik.

Ifølge Nikolaj Holst-Hvitved bliver alting lidt mere specielt, når byggeriet og funktionerne skal fungere i et miljø med klordampe. NIRAS har specialister, der erfaringsmæssigt ved, hvad der skal være fokus på i denne type byggerier. Det er heller ikke første gang, at NIRAS er rådgiver for Lalandia. Specialisterne har tidligere både hjulpet med mindre renoverings- og ombygningsprojekter for eksisterende Lalandia i Rødby og Billund.

 Lalandia åbner efter planen for de første gæster i 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.203