23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Nyt krav bør flytte mange millioner

Økonomien i et samfund hænger nøje sammen.

Det giver derfor god mening, når landets største husbyggere ikke ligefrem er imponerede over Realkredit Danmarks beslutning om at hæve kravet for egenbetaling i forbindelse med et huskøb fra 5 til 10 procent.

For selv om realkreditselskabet - der er en del af Danske Bank-koncernen - henviser til, at 90 procent af de nuværende kunder i forvejen lever op til kravet, så hjælper det hverken de sidste 10 procent eller de mange, der (endnu) ikke er kunder hos selskabet.

Det rammer med andre ord førstegangskøbere hårdt, når Realkredit Danmark fordobler opsparingskravet. Og hvis færre kan købe hus, vil der ultimativt være mindre gang i butikken hos landets husbyggere, som ellers har holdt et bemærkelsesværdigt stabilt aktivitetsniveau de sidste 20 års tid.

Man kan mene, hvad man vil, om både timingen og det bagvedliggende samfundssind fra Danske Bank-koncernen, som vælger at komme med udmeldingen midt i en sundheds- og økonomikrise.

Men man kan også se beskeden fra Realkredit Danmark som en kærkommen lejlighed til at udfordre konkurrencen i et marked, hvor kunderne næsten står stille.

En undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viste i sidste uge, at færre end 1 procent af danskerne skiftede realkreditselskab i løbet af 2018. Det vil i høj grad gavne konkurrencen - og dermed også ultimativt husbyggerne - hvis det tal vokser sig højere i dette og de kommende år.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125