23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Forsinkede ferie-penge flyver sydpå

Tre måneder er lang tid i dansk politik - og en evighed under en coronakrise.

Det vakte ikke meget mere end løftede øjenbryn fra Christiansborg, da et borgerforslag om, at de indefrosne feriemidler skulle udbetales, i januar rundede 50.000 støtter.

I dag har stort set alle brancheorganisationer og en bred vifte af politiske partier erklæret sig enige i forslaget, mens beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) ikke på forhånd er afvisende.

For ham og regeringen er den største udfordring, at virksomhederne rammes på likviditeten, hvis de skal udbetale pengene nu. Statskassen må derfor træde til med et lån, som virksomhederne så kan tilbagebetale over tid.

Dansk økonomi er heldigvis grundlæggende kernesund. Den slags kan derfor løses, hvis bare den politiske vilje er til stede.

Det er tiden til gengæld ikke. Regeringen har en bagkant, hvis tanken er, at dansk erhvervsliv skal stimuleres via danskernes kreditkort.

For mens hr. og fru Danmark lige nu hygger sig i haven med alt fra drivhuse og tilbygninger til de nyanskaffede kæledyr, så vil en corona-annulleret sommer uden tvivl tænde op under rejselysten, når flyene atter får luft under vingerne.

Og det hjælper altså ikke de danske virksomheder stort, hvis feriepengene først udbetales så sent, at danskerne forbruger den i udenlandsk valuta på de udskudte rejser mod sydens sol.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109