23948sdkhjf

Sund fornuft og besindelse

Arbejdsgivere og lønmodtagere i byggeriet står sammen om nødvendigheden af at anerkende og bakke op om dem, der holder hjulene i gang på landets byggepladser
Af Lars Storr-Hansen, adm. direktør Dansk Byggeri, Claus von Elling, formand for BAT-Kartellet, Niels Jørgen Hansen, adm. direktør Tekniq Arbejdsgiverne og Ole Draborg, direktør Danske Malermestre

Pandemien har vendt op og ned på hverdagen. Det gælder i privaten, hvor mange af os øver os i at være sociale via andre kanaler end de fysiske. Det gælder i lige så høj grad i arbejdslivet, hvor mange arbejder hjemmefra - mens andre gør en lige så stor indsats ved at tage af sted hver morgen.

For der er brug for begge dele. Der er brug for at holde de hjul i gang, der stadig kan køre. Det handler om hele Danmarks økonomi og sikring af arbejdspladser, både for i dag og for tiden efter corona.

Find løsninger
Heldigvis er der i bygge- og anlægsbranchen og industrien gode muligheder for at holde hjulene i gang. Både virksomheder og medarbejdere yder hver dag en imponerende indsats for at indrette og ændre processer og arbejdsgange, så arbejdet kan udføres sundhedsmæssigt forsvarligt.

Det kræver sin håndværker m/k at tage af sted hver morgen, mens andre knapt nok vover sig i supermarkedet. For Danmark står sammen ved at holde afstand, nogle af os gør det bare på en byggeplads.

Men der er brug for, at vi løfter i flok. Det er vores fælles ansvar, at der bliver passet godt på dem, der viser samfundssind ved netop at gå på arbejde uden for egen matrikel. Både sygeplejersken og håndværkeren passer på Danmark i denne tid, og vi skal sammen passe på dem og deres arbejdspladser. Derfor er anlægsloftet fjernet, derfor bliver offentlige investeringer fremskyndet, og derfor skal boligejerne ringe til den lokale håndværker. Det er sund fornuft.

Nogle af hjulene kører dog ikke som smurt i denne tid. Det kan skyldes karantæner eller syge medarbejdere, svigtende leverancer eller forsinkende nye arbejdsgange. Det fører nogle steder til en regn af dagbodskrav og lignende trusler, som skaber et unødigt pres. Find løsninger og hæng jer ikke i kontrakter. Det ville klæde alle parter dårligt, om corona blev "tørret af" på den sidste i fødekæden, i stedet for at blive løst ansvarligt sammen. Det skylder vi dem og deres familier.

Corona er et fælles problem, lad os også være fælles om løsningerne. For Danmark står sammen - gør vi ikke?

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14