23948sdkhjf

BIG printer coronaværnemidler

Tegnestuens 3d-printere i København, London og New York producerer tusindvis af visirer til sundhedsvæsnet

I disse dage kommer der ikke miniaturer af fremtidige arkitektoniske bygningsværker ud af modelværkstederne i Bjarke Ingels Group.

I stedet er samtlige af tegnestuens printere i Danmark, Storbritannien og USA nu sat til at producere visirer til sundhedspersonale i deres kampen mod coronavirus. Det skriver Berlingske.

- På tværs af hele virksomheden er vi enige om, at det er noget af det vigtigste, vi har gjort i vores firmas historie, siger partner i BIG Kai-Uwe Bergmann til Berlingske.

Visirerne er baseret på et svensk design af 3d-printede visirer, som gør det muligt at printe 50 visirer på én gang. Det betyder, at BIG nu vil kunne producere 5500 visirer om ugen, regner tegnestuen med.

OVERBLIK: Læs alle artikler om coronavirus her

Visirerne skærmer for hele ansigtet og bæres af sundhedspersonale, når der er særlig stor risiko for, at en smittet patient ved host eller nys kan sprede smitte.

Stor nød
Hvilke dele af sundhedsvæsnet, BIG leverer visirer til herhjemme, fremgår ikke. Men I New York er to lokale hospitaler aftagere af flere tusinder BIG-printede visirer hver uge.

- Der er stor nød, og vi kender selv folk, der er blevet ramt af virussen, så det er en lille hjælp i sammenligning med det store behov, siger Kai-Uwe Bergmann til Berlingske.

Sundhedsstyrelsen advarede inden påske om, at Danmark kan løbe tør for værnemidler som ansigtsmasker og visirer. Og de sidste uger har flere hospitaler været nødsaget til at benytte fyrværkeri- og svømmebriller som erstatning for visirer. Og det har ikke kun fået BIG til at omlægge produktion til at lave værnemidler. I Danmark har blandt andet også Grundfos og Idé Pro valgt at printe visirer til læger og sygeplejersker.

Bjarke Ingels Group er selv blevet ramt hårdt af coronakrisen og afskedige i forrige uge 26 medarbejdere i sin danske afdeling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125